Έξαλλη η Φώφη με τον Μητσοτάκη για την… κλοπή!

912
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Χαριλάου Τρικούπη το χουνέρι που τους έκανε ο πρωθυπουργός. Όχι φυσικά σκόπιμα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει!

Η πρόσκληση Μητσοτάκη για το μισό του μισθού των βουλευτών και ευρωβουλευτών υπέρ του αγώνα κατά του κορωνοϊού ήρθε σαν χαστούκι στο Κίνημα Αλλαγής το οποίο ήδη από την περασμένη Παρασκευή είχε λάβει σχετική απόφαση και θα την κατέθετε προς την κυβέρνηση. Υπήρξε διαρροή; Μάλλον όχι, η ουσία όμως δεν αλλάζει!

Για αυτό και η Φώφη Γεννηματά έσπευσε με ανάρτηση στα social media να γνωστοποιήσει τα όσα έχει κάνει. Γράφει χαρακτηριστικά: «Από την προηγούμενη Παρασκευή, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία διάθεσης στο ΕΣΥ, πέντε σύγχρονων κλινών ΜΕΘ. Απευθύνθηκα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου η πρωτοβουλία αυτή να γίνει ισχυρότερη, με την συμμετοχή όλων των βουλευτών. Είναι προφανές ότι, αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό, το Κίνημα Αλλαγής, με εντολή μου, θα προχωρήσει μόνο του».

Σε ενημερωτικό σημείωμα δε από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι πιο οξύς. Κάνουν λόγο για λαϊκισμό και εντυπώσεις και κατηγορούν τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακό πυροτέχνημα «την στιγμή που θα μπορούσε η Βουλή συνολικά, όπως και σε άλλες δύσκολες δοκιμασίες και φυσικές καταστροφές, να λειτουργήσει συλλογικά. Θυμίζουμε ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η Βουλή είχε αποφασίσει συνολικά για τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών δύο φορές την περίοδο 2009-2011».

Συμπληρώνουν δε πως «ήδη από το σαββατοκύριακό είχαν γίνει διερευνητικές κινήσεις για την δωρεά κλινών ΜΕΘ, ώστε την Δευτέρα να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση από την Πρόεδρο του Κινήματος, που να αφορά το σύνολο των βουλευτών και την Βουλή ως οργανισμό».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr