Εξαδάκτυλος για την κατάσταση στις ΜΕΘ: Δεν είναι ώρα για πανικό

by news

Την «ασφυξία» στις ΜΕΘ σχολίασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «τώρα το σύστημα θα χρησιμοποιήσει το εσωτερικό του, θα πάει κόσμο στα ιδιωτικά κι αν χρειαστεί, θα ξεδιπλώσει κι άλλα κρεβάτια». «Δεν είναι ώρα ούτε για πανικό ούτε για απογοήτευση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα, θα ζούσαμε ό,τι η Πορτογαλία τον Ιανουάριο» για να τονίσει  πως «αντιμετωπίσαμε πιο δύσκολη κατάσταση στο πρόσφατο παρελθόν».

Αναφερόμενος γενικά σητν εξέλιξη της πανδημίας είπε ότι «η χώρα μας είναι η μόνη από τα ευρωπαϊκά κράτη που έχει τριψήφιο αριθμό θυμάτων ανά εκατομμύριο», επικαλούμενος σχετική λίστα που δημοσιεύτηκε.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, παραδέχθηκε την κόπωση που υπάρχει στον κόσμο με τα μέτρα, σχολιάζοντας ότι η ίδια κόπωση υπάρχει και στους ειδικούς, ενώ είπε πως «καλά έκανε ο κόσμος και βγήκε την Κυριακή, αρκεί να μην συνωστίζονται».

Ερωτηθείς για το άνοιγμα της εστίασης, τόνισε ότι είναι εκ των προτέρων μία δραστηριότητα όπου αναγκαστικά δεν τηρούνται τα μέτρα, αφού κατεβαίνουν οι μάσκες για να φάμε ή να πιούμε και δεν κρατάμε και τις σωστές αποστάσεις. «Η κατάσταση στη χώρα δεν επιτρέπει αυτό το άνοιγμα», είπε σχετικά.

«Έχουμε ένα τρίτο κύμα με μεταλλάξεις. Το έχουμε πιο χαμηλό και πιο αργό από το δεύτερο κύμα. Αν δούμε την αύξηση στις ΜΕΘ το Νοέμβριο συγκριτικά με το Φεβρουάριο, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι λέμε», σχολίασε και τόνισε ότι, «σκοπός είναι αυτό το κύμα να την επηρεάσει το κύμα εμβολιασμού που θα διπλασιαστεί το Μάρτιο».

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα