Ικανοποίηση εκφράζει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την συμφωνία για τις εγγυήσεις ασφαλείας και δηλώνει έτοιμος να την υπογράψει. Όλα αυτά μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση των διήμερων διαβουλεύσεων μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας στο Αμπού Ντάμπι.
«Το αμερικανικό έγγραφο που αναφέρεται στις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία είναι έτοιμο και το Κίεβο αναμένει να μάθει πότε και πού θα το υπογράψει», ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το Βίλνους της Λιθουανίας, όπου βρίσκεται.
«Για εμάς, οι εγγυήσεις ασφαλείας είναι πρωτίστως οι εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ. Το έγγραφο είναι 100% έτοιμο και περιμένουμε από τους εταίρους μας να επιβεβαιώσουν τον χρόνο και τον τόπο όπου θα το υπογράψουμε», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε.
«Κατόπιν το έγγραφο θα σταλεί προς επικύρωση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στο ουκρανικό κοινοβούλιο», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ζελένσκι, είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία αποφεύγει να δεσμευτεί σε μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη και δεν δέχεται την εκεχειρία.


