Εθιμοτυπική συνάντηση είχε το πρωί η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στο γραφείο του στη Βουλή. Στη συνάντηση ήταν επίσης ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Μεταξύ άλλων, ήταν επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και εκπρόσωποι της Μητρόπολης Αθηνών.

Νωρίτερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συμμετείχε στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

«Τιμάμε σήμερα τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, την ένδοξη ιστορία τους και την μεγάλη τους προσφορά στους αγώνες του έθνους. Καθώς και όσους πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας», ανέφερε σε δήλωση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είμαστε υπερήφανοι για το φρόνημα και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν σε γη, ουρανό και θάλασσα. Η προσήλωση στο καθήκον και η πίστη στην αποστολή τους αποτελούν εγγύηση για την εθνική μας κυριαρχία. Χρόνια πολλά!» σημείωσε.