“Εσπασε” την καραντίνα για να πάει σε κηδεία-Συναγερμός σε 5 χωριά

by news

Συναγερμός έχει σημάνει σε τέσσερα χωριά στη Θήβα και σε ένα στη Χαλκίδα, καθώς 63χρονη που είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, έσπασε την καραντίνα και πήγε σε κηδεία συγγενικού της προσώπου που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο χωριό Μουρίκι της Θήβας. Στην κηδεία παραβρέθηκαν 200 άτομα από πέντε γειτονιά χωριά, τα οποία βρίσκονται σε τοπικά lockdown.

Όπως είπε στο Mega ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου, Τάκης Πέτρου στην κηδεία ήταν πάνω από 200 άτομα από διάφορα χωριά και δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο. Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται να διενεργηθούν πάνω από 1.000 τεστ από τον ΕΟΔΥ σε τρία χωριά Μουρίκι, Υπατον και Λουτουφί.

Με άλλες δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, είπε: «Ήταν τραγικό αυτό που έκανε η 63χρονη», ενώ άφησε υπαινιγμούς για ευθύνες του ιερέα που τέλεσε την κηδεία, λέγοντας ότι ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του.

Όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία στο Μουρίκι έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στην εκκλησία που τελέστηκε η κηδεία καθώς και στο καφενείο του χωριού, ο Δήμος Θηβάιων προχώρησε σε απολύμανση.

Χθες το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των οικισμών Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας για:

– Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

– Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

– Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων

– Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Παράλληλα μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έγινε σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα