Η ακρόαση της αντιεισαγγελέα Εφετών Ελένης Τουλουπάκη στη διακομματική επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγινε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου από έξι βουλευτές της ΝΔ, που κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης. Οι βουλευτές της ΝΔ, δια της ερωτήσεως τους, δεν εστιάζουν μόνο στην Ελένη Τουλουπάκη και την ακρόαση της από την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά εγείρουν και ζήτημα για το καθεστώς των προστατευομένων μαρτύρων και καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης να τους ενημερώσει ποια νομοθετικά μέτρα προτίθεται να εισηγηθεί.

Οι βουλευτές Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Διονύσιος Ακτύπης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στέργιος Γιαννάκης, Ξενοφών Μπαραλιάκος και Κωνσταντίνος Βλάσης που υπογράφουν την ερώτηση υπογραμμίζουν ότι:

– «Εν ενεργεία εισαγγελική λειτουργός προέβη σε «πολιτικού» χαρακτήρα καταγγελίες ενώπιον πολιτικού σώματος, καταγγελίες στις οποίες δεν έχει γίνει γνωστό να έχει προβεί ενώπιον των αρμόδιων και ανεξάρτητων δικαστικών οργάνων, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

– «Η κ. Τουλουπάκη προέβη σε πρωτοφανείς ατεκμηρίωτες καταγγελίες για τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Ελλάδα δεν το υπηρετεί».

– «Φέρεται να ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κινηθεί «ελεγκτικά» κατά της Ελλάδος».

– «Απέκρυψε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι διώκεται για σοβαρές, κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, όχι από την κυβέρνηση ή την Βουλή – όπως ψευδώς φέρεται να ανέφερε – αλλά από την ίδια τη Δικαιοσύνη, μετά από πολύμηνη έρευνα για τους χειρισμούς της από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

– «’Λησμόνησε’ να ενημερώσει την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι η ίδια αρχειοθέτησε τις στημένες και κατασκευασμένες κατηγορίες για τους επτά από τους δέκα πολιτικούς που κατέστησαν θύματα της ‘σκευωρίας Νοβάρτις’».

– «’Λησμόνησε’ να ενημερώσει για τις επιλεκτικές διαρροές που έκανε σε ΜΜΕ απορρήτων στοιχείων της δικογραφίας ή δικονομικών κινήσεων ή καταθέσεων μαρτύρων που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας πριν συμβούν (!)».

– «’Λησμόνησε’ να εξηγήσει ότι διώκεται, μεταξύ άλλων, επειδή παρανόμως έχρισε με το καθεστώς των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος τους γνωστούς στο πανελλήνιο κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες για τους οποίους δεν συνέτρεχαν ούτε συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

– «Οι συγκεκριμένοι ψευδομάρτυρες λόγω των πράξεων και των παραλείψεων της κ. Τουλουπάκη και του παράνομου χαρακτηρισμού τους ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για όσα αποδεδειγμένα ψευδή έχουν καταθέσει, και σε παγκόσμια πρωτοτυπία οι εν λόγω εξακολουθούν να προστατεύονται διατηρώντας τον μανδύα της ανωνυμίας, την ώρα που είναι γνωστό στο πανελλήνιο το πραγματικό τους πρόσωπο».

– «Η κ. Τουλουπάκη ‘λησμόνησε’ να ενημερώσει, πως ήταν η ίδια που με τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή αποκάλυψε ότι η φερόμενη ως Αικ. Κελέση είναι η πρώην γραμματέας του κ. Φρουζή, κα Μαρία Μαραγγέλη, ενώ ο Μάξιμος Σαράφης – σύμφωνα με ουκ ολίγα δημοσιεύματα των ΜΜΕ – είναι ο κ. Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, πρώην εργαζόμενος στη Νοβάρτις κι εμπλεκόμενος σε καταγγελίες εναντίον του».

– «Παρόλα όσα ψευδώς κατήγγειλε η κ. Τουλουπάκη για τη Δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την κυβέρνηση, εξακολουθεί να απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς ασυλίας, ως να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα».

Με το παραπάνω σκεπτικό, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή:

– αν ήταν ενήμερα τα δικαστικά όργανα διοίκησης της Δικαιοσύνης για την κλήση και εμφάνιση της κυρία Τουλουπάκη σε ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

– αν έχει υποπέσει η ανωτέρω σε νέα πειθαρχικά παραπτώματα και πώς σκέπτεται ο υπουργός να ασκήσει την σχετική αρμοδιότητα του

– πώς αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση στα όσα πρωτοφανή ισχυρίστηκε η εν λόγω εν ενεργεία δικαστική λειτουργός

– πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη, ούσα υπόδικη και μάλιστα για τόσο σοβαρές κατηγορίες, να ασκεί ακωλύτως τα καθήκοντά της και να μην έχει τεθεί σε προσωρινή αργία όπως προβλέπει ο νόμος

– πόσο ακόμη θα συνεχισθεί η ομηρία των συκοφαντημένων και αθωωμένων πολιτικών προσώπων που ενέπλεξε μέσω της σκευωρίας Νοβάρτις η κ. Τουλουπάκη, ως μέλος της καταγγελθείσης και διερευνώμενης συμμορίας, και οι οποίοι δεν μπορούν να στραφούν νομικά κατά των ακόμη και σήμερα… προστατευόμενων κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, ώστε να βρουν το δίκιο τους

– πόσο ακόμα θα συνεχισθεί η απαράδεκτη νομικά, ηθικά και πολιτικά διατήρηση ενός πέπλου προστασίας των αποδεδειγμένων ψευδομαρτύρων και τι νομοθετικά μέτρα προτίθεται να προτείνει στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός.