Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσγειώθηκε νωρίτερα στο αεροδρόμιο «ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας θα αποτελέσει ευκαιρία για να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν και οι αρμόδιοι υπουργοί των δυο χωρών, που θα υπογράψουν τις σχετικές συμφωνίες. Όπως είπε, σκοπός είναι να ανεβάσουμε από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών στα 10 δισεκατομμύρια και παρατήρησε ότι θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα πεδία, σε όλα τα θέματα. Κλείνοντας, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι θα είναι καλύτερο για το μέλλον και των δυο πλευρών, να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν οι δύο χώρες και έγιναν αφορμή για να αναπτυχθεί το αίσθημα αλληλεγγύης, κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς. «Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για ενίσχυση της συνεργασίας, την προώθηση του Διεθνούς Δικαίου και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής», τόνισε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ευχήθηκε επίσης να είναι  παραγωγικές οι συνομιλίες που θα γίνουν. Διαβίβασε τέλος τις ευχές της στον φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη και ευημερία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε στην Αθήνα μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη, ενώ μετά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 12:15, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

6050616.jpg

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του κ.Ερντογάν πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα
σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.