Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις για την απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. 

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10:30 στην Πλατεία Συντάγματος με ανάγνωση επιστολής των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11:00 στην Πλατεία Κοραή. Κύριες διεκδικήσεις της είναι οι αυξήσεις 10% στους μισθούς, επαναφορά των δώρων και στο Δημόσιο, ο προσδιορισμός του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, η στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το σύνθημα της ΓΣΕΕ είναι «παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται». Η ΓΣΕΕ ζητά σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, στο εργατικό εισόδημα, στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματα και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Στην απεργία συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κάνουν δρομολόγια έως τις 21:00 της Τετάρτης, ενώ τα τρένα και ο Προαστιακός κάνουν 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα με υπουργική απόφαση.