«Εξίσου δύσκολη μέρα θα είναι και η αυριανή» ως προς τις καιρικές συνθήκες. Για αυτό ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλειος Βαθρακογιάννης λίγο πριν τις 22:30 σήμερα. Ενημέρωσε, επίσης, ότι αύριο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας θα σταλούν στη χώρα μας δυο αεροσκάφη από την Ιταλία με σκοπό την στήριξη του πυροσβεστικού έργου των εγχώριων δυνάμεων, μιας που αύριο οι 11 από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας θα βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου κατηγορία 4.

Για τα μέτωπα της φωτιάς, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλειος Βαθρακογιάννης ενημέρωσε πως στην Αττική και στην περιοχή της Δροσοπηγής και του Κρυονερίου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή βρίσκονται 220 δασοπυροσβέστες με 69 οχήματα. Στο μεταξύ, πέντε (5) άτομα διεκομίσθησαν στα νοσοκομεία. Ένας πυροσβέστης με εγκαύματα στο νοσοκομείο «401», τρία άτομα στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και ένα ακόμη άτομο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στα Κύθηρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ενισχυμένες με 67 πυροσβέστες και 28 οχήματα.

Στην Μεσσηνία επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα.

Στην Τριάδα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 38 οχήματα.

Στα Χανιά επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 32 οχήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλειος Βαθρακογιάννης ενημέρωσε, επίσης, ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να εργάζονται αδιαλείπτως προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα μέτωπα. Ο ίδιος, βέβαια, σύστησε και αύριο να αποφεύγονται οι υπαίθριες εργασίες. Σημειωτέον ότι και αύριο (27/7) πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 4 σε 11 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕ Φλώρινας, ΠΕ Καστοριάς, ΠΕ Κοζάνης), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου), Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Τρικάλων), Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου) και Κρήτης.