Στην πρώτη προσωπική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκηπροχώρησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξη του στο Action24. Σε αυτήν μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον του στην Νέα Αριστερά αλλά και για το ζήτημα των μη κρατικών ΑΕΙ.

Πιο συγκεκριμένα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενόψει των ευρωεκλογών, έριξε τις πρώτες φαρμακερές του ατάκες κατά του Στεφάνου Κασσελάκη. Αφού ξεκαθάρισε ότι έχει δομικές πολιτικές διαφωνίες με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι δεν τον έχει γνωρίσει από κοντά: «Ουδέποτε ζήτησε να με δει από κοντά και χαίρομαι γι αυτό, διότι προσωπικά δεν θα ήθελα». Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης λειτουργεί με μια προσωποκεντρική λογική, με την οποία διαφωνεί πλήρως, αλλά έχει και θετικά στοιχεία ως προς το κομμάτι της επικοινωνίας.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος πρόσφατα εντάχθηκε στην Νέα Αριστερά και φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ως αποτέλεσμα να απαξιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση, να ενισχύεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και να απομακρύνεται ο κόσμος από την πολιτική. Μάλιστα αφού έριξε τα καρφιά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη διότι δεν θέλει να... προσωποποιήσει την πολιτική κριτική: «Ο τρόπος που κινείται ο Στέφανος Κασσελάκης στην πολιτική γενικά συντείνει στην απαξίωση της πολιτικής. Και αυτό είναι το κρίσιμο για εμένα. Πιστεύω ότι ο κύριος Κασσελάκης και ο τρόπος που ηγείται στον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτή θα είναι η τελευταία μου κουβέντα για τον κ. Κασσελάκη διότι δεν θέλω τώρα να το προσωποποιώ, συντείνει στην απαξίωση της πολιτικής, γενικότερα της αντιπολίτευσης. Έχω και την αίσθηση ότι διώχνει κόσμο από την πολιτική συνολικά και αυτό είναι το πιο κρίσιμο. (...) Βλέπουμε ότι η αντιπολίτευση δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και βλέπουμε μια κυριαρχία του Μητσοτάκη και πιστεύω ότι ο κ. Κασσελάκης ευθύνεται, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται για όλα αυτά». 

Τέλος ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τα μη κρατικά ΑΕΙ, θυμίζοντας ρητορική εποχής μνημονίων. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική και κάλεσε σε κοινές πρωτοβουλίες με άλλα κόμματα. Επιτέθηκε δε και στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι είναι λάθος να ζητά αναθεώρηση του άρθρου 16, καθώς πιστεύει αποκλειστικά στα δημόσια Πανεπιστήμια.