Νέα σκληρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής. Ο αψύς Κρητικός παραδέχθηκε ότι αρχικά στήριξε τον έκπτωτο πρόεδρο, προσπάθησε να τον βοηθήσει αλλά το μετάνιωσε διότι κατήγγειλε ότι η πλευρά Κασσελάκη έκανε πολλές ατιμίες εις βάρος του και του έκανε υπόγειο πόλεμο με διαρροές. Παράλληλα υποστήριξε ότι λόγω της ηγεσίας Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορούσε να πάει μπροστά, ούτε φυσικά να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Όλοι ξέρετε ότι στήριξα αρχικά τον Στέφανο, προσπάθησα να βοηθήσω, συγχώρεσα πάρα πολλές ατιμίες απέναντί μου, δεν βγήκα ποτέ να πω πράγματα δημόσια. Όμως, έτσι δεν πάμε μπροστά και κυρίως δεν νικάμε και λόγω ηγεσίας και λόγω γραμμής».

Ο Παύλος Πολάκης ξεκαθάρισε ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να αποπέμπει τον πρόεδρο, εφόσον αυτός δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του. Μάλιστα τόνισε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την αποπομπή του το αποδέχθηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, ωστόσο λίγες ημέρες μετά έβαλε στελέχη και τρολ να ρίχνουν δηλητήριο στους αντιπάλους του: «Τη δευτερομιλία του Στέφανου μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, την εξέλαβα ως μια λυπημένη αντίδραση σε ένα αποτέλεσμα που δεν το περίμενε. Κανείς δεν αμφισβήτησε τη δυνατότητα της ΚΕ να ψηφίζει πρόταση μομφής, κανείς δεν αμφισβήτησε τη δυνατότητα να λάβει απόφαση για τον τρόπο ψηφοφορίας. Ο ίδιος ο Στέφανος φάνηκε να αποδέχεται το αποτέλεσμα, μαζεύοντας την άλλη μέρα πράγματα από το γραφείο του. Ξαφνικά, τέσσερεις μέρες μετά άρχισε να χύνεται αυτός ο ποταμός δηλητήριου».

Επίθεση σε Αντώναρο και Σπηλιωτόπουλο

Φυσικά ο Παύλος Πολάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί με άγριο τρόπο στον Ευάγγελο Αντώναρο και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επιτίθενται στον αψύ Κρητικό, διότι την έχουν δει σωματοφύλακες του Στέφανου Κασσελάκη. Ο βουλευτής Χανίων υποστήριξε ότι μπορεί από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ακούει κριτική, ωστόσο δεν ανέχεται κριτική από τον Αντώναρο και τον Σπηλιωτόπουλο και ιδίως να το αποκαλούν πραξικοπηματία: «Γιατί δεν πάμε καθαρά και ξάστερα στη βάση για να ψηφήσουμε και να αποφασίσουμε ξανά; Από τους περισσότερους από εσάς μπορώ να δεχτώ ότι και να πείτε. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ από τον Αντώναρο ή από τον Σπηλιωτόπουλο να μιλάνε για πραξικοπηματίες».

Να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης έχει αποφασίσει να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη οργανώνει πυρήνες υποστηρικτών σε όλη την χώρα. Μάλιστα σε ιδιωτικές συζητήσεις πνέει τα μένεα για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη συμπεριφορά που έδειξε απέναντι του αλλά και σε άλλα στελέχη του κόμματος, κατηγορώντας τον ότι έκανε χτυπήματα κάτω από την μέση ενώ τον θεωρεί υπεύθυνο για το κλίμα εσωστρέφειας.