Επτά οι νεκροί και οκτώ οι τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον πολιτών, σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Μεταξύ των τραυματιών ένα μωρό εννέα μηνών το οποίο είναι σε κρίσιμη κατασταση. Η μητέρα του υπέκυψε στα τραύματά της. Ο δράστης είναι νεκρός, έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό.

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας των Ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο Reuters ότι οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου κι ενός παιδιού έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ένας ο δράστης, έδρασε μόνος του

Ο δράστης φαίνεται να «έδρασε μόνος του», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι φρικτές σκηνές από το Bondi Junction ξεπερνούν κάθε λέξη και κατανόηση”, πρόσθεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης. «Ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους. Οι σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Οι πρώτες σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους», τόνισε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο δράστης ήταν 40 ετών, γνωστός στις Αρχές, ενώ δεν προκύπτουν ενδείξεις τρομοκρατίας.

Νωρίτερα πανικόβλητοι άνθρωποι εθεάθησαν να τρέχουν στην πεζογέφυρα έξω από το κέντρο σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

<p

>