Επιτάφιος: Άνοιξε η Εκκλησία του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων (vid)

by Manifesto

Ανοικτός έμεινε – για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα – ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους Αττικής, στην πλατεία του Αγιού Θωμά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι πιστοί να προσέλθουν κατά μόνας για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν.

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, συγκεκριμένα, οι πολίτες σχημάτισαν μικρές ουρές στον προαύλιο χώρο του ναού, περιμένοντας τη σειρά τους, προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Στην είσοδο βρίσκονταν δύο άτομα, τα οποίοι «ήλεγχαν» την είσοδο των πιστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «ένας μπαίνει, ένας βγαίνει», ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Η έξοδος από τον Ιερό Ναό γινόταν στη συνέχεια από την πλαϊνή είσοδο.

Στο εσωτερικό, οι πιστοί άναψαν κεριά, προσκύνησαν και φίλησαν τις εικόνες αλλά και τον Επιτάφιο. Παρών ήταν και ιερέας.

Λίγο αργότερα, πάντως, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε.

Ωστόσο, αυτό που έλαβε χώρα στους Αμπελόκηπους, αντίκειται τόσο στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, όσο και στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των εκκλησιών.

Πηγή: sputniknews.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα