Ο καλός ο μύλος του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα αλέθει, ακόμη κι αν δεν έχει… πρώτες ύλες. Βλέποντας ο Τσίπρας να αποχαιρετά (οριστικά και αμετάκλητα, σαν την καταδίκη με 13-0 του Παππά ένα πράγμα) την «Αλεξάνδρεια» της εξουσίας αποφάσισε (μπας και διασωθεί την επομένη των εκλογών και μπορέσει να κρατήσει την καρέκλα του στην Κουμουνδούρου) να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος: στο καταστροφικό για τη χώρα 2015.

 

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επιστροφή και με βήμα ταχύ στην παλιά και ολέθρια συνταγή του 2015 με τόνους τοξικότητας, υπόσχεση για νέα φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, αρκετές δόσεις μεταναστευτικού διά χειρός Παπαδημούλη, με μπόλικο Πολάκη, που τελευταία «βλέπει αποχώρηση επενδυτών» από το Ελληνικό, και στο βάθος τον… «υπερασπιστή» των γυναικών, τον γνωστό Μιθριδάτη.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Κουμουνδούρου, οπότε αναμένουμε κι άλλες ανάλογες «εκπλήξεις» από τον «άχαστο» Τσίπρα.

Ασχετο: κάποτε η Αριστερά είχε τον Γλέζο, τον Θεοδωράκη, τον Κύρκο, τον Παπαγιαννάκη, τον Λεντάκη και πολλούς ακόμη. Σήμερα η Αριστερά του Τσίπρα έχει τον Μιθριδάτη· αύριο μπορεί και κάναν Βαγγέλη Αντώναρο…

 

Θέλουν να «ξανασώσουν» τη χώρα

«Θα ξανάρθουμε και η γη θα τρέμει»: Αυτό «υπόσχονται» στον ελληνικό λαό και δη στη μεσαία τάξη, την οποία παρεμπιπτόντως τη διέλυσαν με τη φορομπηχτική πολιτική που εφάρμοσε η αλήστου μνήμης κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2015-2019. Βγαίνει λοιπόν σήμερα ο κουμουνδούριος «γκουρού» της Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης και, χωρίς περιστροφές, λέει στη μεσαία τάξη να… ετοιμάζεται για νέα φοροεπιδρομή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν σήμερα να φορολογούμε με 5% τα μερίσματα, μια χώρα υπερχρεωμένη με μεγάλες ανισότητες. Δεν είναι δυνατόν να απαλλάσσουμε από τον φόρο τη μεταβίβαση με γονικές παροχές μεγάλων περιουσιών. Αυτή είναι η προτεραιότητα σε αυτήν τη χώρα; Είναι ανάγκη να ξαναδούμε το φορολογικό σύστημα και την κατανομή των φορολογικών βαρών».

 

Ξέφραγο αμπέλι

Για το θέμα του μεταναστευτικού ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, όπως μαρτυρά η πολιτική του, κανονική επιστροφή στο 2015. Ναι, τότε που η Τασία Χριστοδουλοπούλου έλεγε για τους μετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια. Με λίγα λόγια, η αξιωματική αντιπολίτευση «προτείνει» να γίνει η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι – πιθανόν δε και χωρίς θαλάσσια σύνορα, όπως έχει πει ο Αλ. Τσίπρας. Τη δουλειά για λογαριασμό της Κουμουνδούρου την έχουν αναλάβει οι ευρωβουλευτές του με μπροστάρη τον Παπαδημούλη.

Πώς; Ο ευρωβουλευτής εισηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τροπολογία για να σταματήσει η χρηματοδότηση φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Στην περίπτωση που εγκριθεί η περί ης ο λόγος πρόταση, θα επηρεάσει και το εθνικό έργο, όπως είναι αυτό με τον φράχτη στον Εβρο.

«Η επέκταση του φράχτη στον Εβρο θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. Η κατασκευή αποτελεί εθνική επιταγή αλλά και λαμπρό παράδειγμα του κράτους που θέλουμε», τόνισε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράχτη στα σύνορα του Εβρου. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η στάση του συνιστά εθνική εξαίρεση.

 

Πολάκης και Ελληνικό

Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, τις τελευταίες ημέρες ασχολείται με το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στη χώρα, που δεν είναι άλλο από το Ελληνικό. Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «αποχώρησε η Πειραιώς από το Ελληνικό». Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι η τράπεζα Πειραιώς θα αγόραζε ακίνητα για τα κεντρικά γραφεία της, αλλά τελικά δεν θα το πράξει, καθώς αυξήθηκε η τιμή λόγω μεγάλης ζήτησης.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η επένδυση στο Ελληνικό πάει πάρα πολύ καλά και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μη βάζει το θέμα αυτό στην κονίστρα των εκλογών, «γιατί θα κάνει ζημιά, όχι στον Γεωργιάδη, αλλά στη χώρα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «στο Ελληνικό δεν υπάρχει απούλητο ούτε τετραγωνικό, νομίζω μόνον το ρετιρέ του πύργου».

Ο Πολάκης, τέλος, συμφωνεί με την άποψη του υποψήφιου βουλευτή Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μπελαβίλα ότι πρέπει να γίνει ακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του Ελληνικού.

 

Μιθριδάτης, ο «υπερασπιστής» των γυναικών

Την Πρωταπριλιά επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας να ανακοινώσει πως στον Νότιο Τομέα, εντασσόμενος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι υποψήφιος ο πάλαι ποτέ Ημισκούμπριος Μιθριδάτης. Πρόκειται για τον ράπερ, ο οποίος μεταξύ πολλών ομοφοβικών και σεξιστικών σχολίων στο Twitter έχει γράψει ότι «οι γυναίκες με προβλήματα στον οργασμό, πάσχουν από χρόνιο κληρονομικό χριστιανισμό».

Επίσης, σχολιάζοντας πριν από μερικά χρόνια τηλεοπτικό σποτάκι του ΠΑΣΟΚ, έγραψε: «Ρε κοπελιά, καλύτερα να γύριζες άματσουρ βιντεάκι για το Γιουπόρν, παρά να λες ‘‘Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, ψηφίζω Ελιά’’ σε τηλεοπτικό σποτάκι».

Κι αν ο συνονόματος εκείνος βασιλιάς του Πόντου, αποτυγχάνοντας να αυτοκτονήσει με δηλητήριο λόγω μιθριδατισμού, χρειάστηκε να καταφύγει στο σπαθί ενός μισθοφόρου για να λυτρωθεί, φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας, σαν άλλος Ιούλιος Καίσαρας, τρέφει φρούδες ελπίδες να αναφωνήσει την Κυριακή των εκλογών: veni vidi vici…