fbpx

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον δήμο Πεντέλης

by desk test

Επίσκεψη στον δήμο Πεντέλης πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, την υφυπουργό Υγείας και βουλευτή του Βορείου Τομέα Αθηνών Ζωή Ράπτη, τους βουλευτές Γιώργο Κουμουτσάκο, Θοδωρή Ρουσόπουλο και Δημήτρη Καιρίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Σπύρο Αβραμάκο, την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Πεντέλης, Φωτεινή Μαρκαντώνη και τον Φώτη Καρύδα, ξεκίνησαν από το δημαρχείο της πόλης. Εκεί, ο γραμματέας συναντήθηκε με την δήμαρχο, Δήμητρα Κεχαγιά και μέλη της δημοτικής αρχής. Η δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικά τα πεπραγμένα της τριετίας, αναφερόμενη στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων και τη δρομολόγηση μεγάλων έργων υποδομής, όπως η αναβάθμιση της πτέρυγας «Μπόμπολα» του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, η οποία παρέμενε αναξιoποίητη και τώρα γίνεται χρήσιμη για την τοπική κοινωνία με δράσεις ανάπλασης. Επίσης το νηπιαγωγείο, καθώς και το πρώην ΝΙΕΝ, ο εξωτερικός χώρος του οποίου θα διαμορφωθεί σε πάρκο δασικής αναψυχής.

Στην επίσκεψη στο δημαρχείο Πεντέλης, συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, ‘Αντα Μπούσουλα, ο γενικός γραμματέας του δήμου Πεντέλης Γιώργος Καρβουνάκης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μελισσίων, Νίκος Δροσάτος, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Ζωής, και η τοπική σύμβουλος Μελισσίων, Ελένη Σκιαδά.

Στη συνέχεια, ο γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος, επισκέφτηκαν ένα έργο υπογειοποίησης καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την αποφυγή διακοπής ηλεκτροδότησης σε περιοχές που πλήττονται από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ακολούθως βρέθηκαν στον νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» όπου τους υποδέχθηκε η υποδιοικήτρια Ευσταθία Κατοίκου και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τα στελέχη του νοσοκομείου αναφέρθηκαν στη στήριξη της κυβέρνησης στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε αντιδιαστολή με φήμες για το «κλείσιμό» του.

Το Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης, το οποίο αποτελεί ένα σύμβολο για την περιοχή και ο δήμος διεκδικεί την παραχώρησή του από την ΕΤΑΔ προκειμένου για την αξιοποίησή του. Σειρά είχε το πρώην Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού, ο εξωτερικός χώρος του οποίου θα διαμορφωθεί σε πάρκο δασικής αναψυχής, στο οποίο θα μπορούν οι πολίτες να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες.

Έπειτα, ο γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος, βρέθηκαν στην πτέρυγα «Μπόμπολα» του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, η οποία παρέμενε επί χρόνια αναξιοποίητη. Η πτέρυγα του νοσοκομείου βρίσκεται πλέον υπό ανάπλαση, και μάλιστα το πρώην ακτινολογικό εργαστήριο ανακαινίστηκε και πλέον λειτουργεί ως νηπιαγωγείο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια συνάντηση με μέλη της τοπικής οργάνωσης της Πεντέλης και πολίτες.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του: «Αυτό που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε, χωρίς να περιμένουμε, όπως άλλοι, την προεκλογική περίοδο, συνεπείς σε αυτό που είπαμε και πριν το καλοκαίρι, είναι να βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα σε κάθε δήμο της Αττικής και σε κάθε νομό της ελληνικής περιφέρειας. Συνεπείς σε αυτό που μας ζήτησε, πριν και πρώτα απ’ όλα ο πρωθυπουργός και πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης: να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη.

Θεωρούμε τις συναντήσεις με δημάρχους, περιφερειάρχες, στελέχη δηλαδή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανθρώπους που ο κόσμος έχει εμπιστευτεί να τους εκπροσωπεί στην καθημερινότητα και να λύνει τα βασικά και πιο σημαντικά τους προβλήματα – γιατί κατ’ εμέ τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πάντοτε τα πιο σημαντικά για κάθε πολίτη».

Π. Μαρινάκης: “Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι”

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τις συναντήσεις με την κοινωνία των πολιτών και τις διάφορες εκδηλώσεις, καθώς επίσης και στο ζήτημα που προέκυψε από τη «μη ενημέρωση του πρωθυπουργού για μία νόμιμη επισύνδεση», όπως είπε. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν ήταν ίδιος με κανέναν από αυτούς που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια, αντιμετωπίζοντας με ειλικρίνεια το ζήτημα. Ήταν μια διαδικασία νόμιμη, που υπέδειξε όμως, ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα νομικά φίλτρα σε μια τέτοια περίπτωση. Οι ενέργειες του πρωθυπουργού ήταν άμεσες και θεσμικές. Και η άρνηση ενημέρωσης του μόνου που έχει δικαίωμα να ενημερωθεί, δηλαδή του κ. Ανδρουλάκη, συντηρεί μια στείρα αντιπαράθεση».

Ο κ. Μαρινάκης ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας πως «η κυβέρνηση πέρασε από τα λόγια στα έργα στην τοπική αυτοδιοίκηση, διοχετεύοντας χρήματα που δεν έχουν δοθεί ποτέ ξανά στην Μεταπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων και περιόδων που υπήρχε πολύ μεγάλη ευμάρεια στην οικονομία. Με παρεμβάσεις που έγιναν άμεσα, προσπάθησε – προσωρινά γι’ αρχή, αλλά πλέον μόνιμα – να περιορίσει την απόπειρα ‘ναρκοθέτησης’ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την απλή αναλογική. Την ίδια προσπάθεια είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και στην κεντρική πολιτική».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμα, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο οργανωτικός γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ, Μένιος Κορομηλάς, ο συντονιστής του Διαγραμματειακού, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο πολιτευτής της Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, τα μέλη της ΠΕ Κλαίρη Στασινού, Διονύσης Κόπας, Μίνα Μουχτούρη, Πολυτίμη Λεονάρδου, Μάρθα Σαμαρά, Κωνσταντίνα Κόλλια, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, η υπ. Οικογενειακής Πολιτικής, Μαρία Τουγούντζογλου, τα μέλη του ΔΣ, Αθανάσιος Τσιούμας, Γιώργος Χριστόπουλος, Σοφία Ιορδανίδου, Παναγιώτης Στασινός και Σμαρώ Ρούλια.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα