Επίσκεψη εργασιας στη Χάγη αναμένεται να πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος στις αρχές Σεπτεμβρίου έπειτα από πρόσκληση της Ολλανδής υπουργού Μετανάστευσης, Άνκι Μπρόκερς-Κνολ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, κατά την επίσκεψη ο κ. Κουμουτσάκος θα απευθυνθεί στην αρμόδια επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου, θα διεξάγει συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο με τις ολλανδικές αρχές και θα επισκεφθεί μονάδα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη χώρα.

Εξάλλου, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/8) με εκπροσώπους της ολλανδικής πρεσβείας στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, συζητήθηκε η εφαρμογή του διμερούς μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της επιτροπείας και βελτίωσης των συνθηκών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα και η επικείμενη θέση σε λειτουργία των υγειονομικών εγκαταστάσεων (hospitainers) που έχει χορηγήσει η ολλανδική κυβέρνηση προς υποστήριξη των υφιστάμενων αναγκών σε θέματα δημόσιας υγείας.