Με μία άκρως λαϊκίστικη επίθεση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει με ειρωνεία τις δηλώσεις του στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής για τον πληθωρισμό... προφανώς με επιλεκτική αμνησία. 

Η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει «Η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών», ξεχνώντας προφανώς την πραγματικότητα των Ελλήνων την περίοδο της δικής της διακυβέρνησης... Μία πραγματικότητα η οποία έχει βελτιωθεί αισθητά. 

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την επίθεση, επισημαίνοντας πως «ο πρωθυπουργός που έχει τρεις φορές σε διάστημα ενός έτους διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας» σχετικά με την ακρίβεια, σήμερα εντόπισε «ενθαρρυντικές» ενδείξεις στον πληθωρισμό του Μαρτίου.

Με επιχείρημα την καταστροφολογία

Θέτει στη συνέχεια μερικές …αποθαρρυντικές ενδείξεις, προκειμένου να υποστηρίξει πως ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ ήταν υπερτετραπλάσιος τον Μάρτιο.

Και καταλήγει στο άτοπο συμπέρασμα πως η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών, που κατατάσσονται προτελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη.