Ορατός είναι ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή με νέο μέτωπο τα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου. Υστερα από την αιματηρή επίθεση σε χωριό Αράβων Δρούζων στα Υψίπεδα του Γκολάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν σε γήπεδο τουλάχιστον 12 άνθρωποι, παιδιά και νέοι, το Τελ Αβίβ εξαπέλυσε αντίποινα πλήττοντας θέσεις της Χεσμπολά τόσο κατά μήκος των συνόρων όσο και πιο βαθιά στο Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή τους στην οποία επισυνάπτουν και βίντεο οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), σημειώνουν ότι αεροσκάφη έπληξαν μια σειρά από στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι στόχοι περιλάμβαναν αποθήκες όπλων και άλλες υποδομές στη Σαμρπίχα και το Μπουρτζ ελ-Σεμάλι κοντά στην Τύρο, την κοιλάδα Μπεκάα και τις περιοχές Καφρ Κίλα, Ραμπ αλ-Ταλατίνε, Χιάμ και Ταΐρ Χάρφα του νότιου Λιβάνου. Αναφορές σε λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πλήγματα στην πόλη Μπουρτζ ελ-Σεμάλι περίπου τρία χιλιόμετρα από την Τύρο.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την πραγματοποίηση μιας σειράς επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών θέσεων στα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά όχι για την επίθεση στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Αφίφ αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ το BBC προσπαθεί να επαληθεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η οργάνωση δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο αναχαίτισης.

Από την πόλη Ματζντάλ Σαμς ο αρχηγός του Επιτελείου των IDF, αντιστράτηγος, Χέρζι Χαλέβι, δήλωσε στους ηγέτες της κοινότητας των Δρούζων ότι το χτύπημα στη Χεζμπολάχ θα είναι σκληρό.