Φαίνεται πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα ψέματα με τα οποία πορεύονται και προεκλογικά, δε διστάζουν να αλλάξουν ακόμα και όσα γνωρίζαμε για τη γεωγραφία, έστω και άθελά τους. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Γιώργου Τσίπρα -σε σχετικό διάλογο που είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλατό του Open TV- ότι η Καλιφόρνια είναι μια χώρα της... Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Η νέα... οριοθέτηση της πολιτείας των ΗΠΑ έγινε όταν ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ρώτησε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ αν υπάρχει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα προστασία πρώτης κατοικίας, για να απαντήσει ο τελευταίος: «Στην Καλιφόρνια υπάρχει...»

Είχε προηγηθεί έντοη αντιπαράθεση, στη διάρκεια της οποίας ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγούσε ότι ο πτωχευτικός κώδικας «ήταν υποχρεωτικό να έρθει γιατί είναι ευρωπαϊκή οδηγία και όποιο κόμμα πιστεύει ότι πρέπει να είμαστε στην ΕΕ θα το ψήφιζε υποχρεωτικά». Παίρνοντας τον λόγο, ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα τέτοιος κώδικας», για να ακολουθήσει ο παρακάτω απολαυστικός διάλογος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Υπάρχει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα προστασία πρώτης κατοικίας;

Γιώργος Τσίπρας: Βεβαίως, σε πολλές

Άδωνις Γεωργιάδης: Κάντε google στο κινητό σας και πείτε μου μια

Γιώργος Τσίπρας: Στην Καλιφόρνια υπάρχει, ας ξεκινήσουμε ανάποδα

Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι στην ΕΕ η Καλιφόρνια; Ευρωπαϊκή Ένωση σας είπα, έχετε μπερδέψει και τον πλανήτη