Αποτυπώματα και DNA άλλου άνδρα βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας. Μάλιστα, τη σημασία της συγκεκριμένης εξέλιξης έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω το γεγονός ότι ο άνδρας είναι ένας νεαρός που συγκαταλεγόταν στους 424 προσαχθέντες από τις Αρχές μετά τα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη που οδήγησαν στον τραυματισμό ενός αστυνομικού

Φαίνεται, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, να ανήκει στον 16χρονο αδερφό του κατηγορούμενου, ο οποίος είχε δώσει χθες γενετικό υλικό μετά από διάταξη του Εισαγγελέα, γιατί ήταν ανήλικος. Υπάρχει και άλλο γενετικό υλικό και αποτυπώματα από τους 424 προσαχθέντες που ταυτοποιούνται πάνω σε πειστήρια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται άμεσα νέες εξελίξεις, ενώ ενημερώνεται σχετικά με τα νέα στοιχεία ο εισαγγελέας. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια τρίτου ατόμου, το οποίο θεωρείται σημαντικό για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ωστόσο, δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί μόνο με βάση αυτό το στοιχείο, σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

Πλέον, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρατούσε άλλο άτομο, και όχι ο 18χρονος, τη φωτοβολίδα που βρέθηκε, ενώ δεν αποκλείεται να την κρατούσαν δύο άτομα μαζί. Ο νεαρός, σύμφωνα με το Mega, ανέφερε ότι στα δεξιά του, πίσω από αυτοκίνητο, βρισκόταν ένας νεαρός του οποίου η φωτοβολίδα πήγε προς τον αστυνομικό.

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος - Τι υποστήριξε 

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος, που έχει συλληφθεί και ομολόγησε ότι έριξε φωτοβολίδα, δηλώνει πλέον ότι δεν γνωρίζει αν από το δικό του χέρι έφυγε η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό.

Νωρίτερα, ο 18χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και αιτήθηκε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς εκτοξεύθηκαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο.