Ανοιχτή εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη, το Ινστιτούτο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με ζητούμενο ένα «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», μία επανεμφάνιση με έντονη αντιπολιτευτική διάθεση, καθώς όπως υποστηρίζει «Oι πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση δεν μπορούν να αποτελούν τη συνταγή της διεξόδου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ProtoThema.gr: «Η πρόκληση της τρέχουσας δεκαετίας δε μπορεί να είναι άλλη από τον τερματισμό της διαρκούς πορείας απόκλισής μας από τον σκληρό πυρήνα των χωρών της ΕΕ, σε όλα τα επίπεδα» αναμένεται να τονίσει στην αυριανή του τοποθέτηση ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη θεματική εκδήλωση για την οικονομία, την οποία διοργανώνει το Ινστιτούτο του, στον Πειραιά.

Η απόκλιση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στην οικονομία, στο εισόδημα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος και στις δημόσιες υποδομές. «Ο τερματισμός της απόκλισης και η έναρξη μιας πορείας σταδιακής σύγκλισης» φέρεται, άλλωστε, το μεγάλο ζητούμενο της αυριανής ημερίδας κατά τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ασκώντας αντιπολίτευση

Ωστόσο, «σίγουρα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και απαντήσεις. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Άλλη κατεύθυνση την οποία πρέπει άμεσα να ακολουθήσουμε» φέρεται να εκτιμά ο κ. Τσίπρας, ενόψει της αυριανής του τοποθέτησης.

«Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος της διεξόδου είναι γνωστός... οι πολιτικές και κυρίως οι αιτίες που μας οδήγησαν στη κρίση, δεν μπορούν να αποτελούν τη συνταγή της διεξόδου», φαίνεται να καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Η χρονική συγκυρία

Ενδιαφέρον, ωστόσο έχει η χρονική συγκυρία για αυτήν την τοποθέτηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξαϋλώνεται και τον πρώην πρωθυπουργό να ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στα πολιτικά δρώμενα.