Ενημέρωση Πλακιωτάκη στον Αυστριακό ΥΠΕΞ για την κατάσταση στο Αιγαίο

9

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές, αλλά και για την απόφαση της κυβέρνησης να διαφυλάξει τα σύνορα της Ελλάδας, ενημέρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ο Αυστριακός υπουργός υπογράμμισε ότι κατανοεί πλήρως τις ελληνικές ανησυχίες και έσπευσε να δηλώσει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, ενώ αναγνώρισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, ο κ. Σάλενμπεργκ, που συνοδευόταν από την πρέσβειρα της Αυστρίας στην Αθήνα, Ερμίνε Πόπελερ, ενημερώθηκε για τα αιτήματα ενίσχυσης σε προσωπικό και μέσα, που έχουν υποβληθεί εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς την FRONTEX, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους και δεσμεύθηκε πως θα παρέμβει και ο ίδιος προσωπικά ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες υλοποίησης των Ελληνικών αιτημάτων.

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών για την άμεση αντίδραση και την υποστήριξη της κυβέρνησης του στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα σύνορα της με κάθε νόμιμο τρόπο.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr