Άρχισαν οι καταθέσεις ελληνικών ταινιών και podcasts για το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί από τις 4 έως τις 14 Νοεμβρίου 2021. 

Το ελληνικό σινεμά θα πρωταγωνιστήσει και στη φετινή διοργάνωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και να ενισχυθούν οι δράσεις που στόχο έχουν τη στήριξή του και τη διασύνδεσή του με επαγγελματίες του εξωτερικού. Η προθεσμία για την κατάθεση των ελληνικών ταινιών λήγει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο τμήμα podcast μπορούν να συμμετέχουν ηχητικά αρχεία στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ στο διαγωνιστικό τμήμα podcast θα απονεμηθεί βραβείο, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, από κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου. Το νεοσύστατο τμήμα Podcast έκανε «πρεμιέρα» στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με 3.500 ακροατές από όλο τον κόσμο και ήταν από τα πρώτα Φεστιβάλ στον κόσμο που ενσωμάτωσε στο πρόγραμμά του τα ψηφιακά αρχεία. Τα prodcasts που θα κατατεθούν θα πρέπει να έχουν διάρκεια από 20 έως 40 λεπτά και μπορούν να είναι μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, καθώς και είτε μυθοπλασίας είτε τεκμηρίωσης που ενσωματώνουν συνεντεύξεις στην αφήγησή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα podcast τους έως την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι κανονισμοί και οι σχετικές αιτήσεις είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες: https://on.tiff.gr/tiff62grfilmsub και https://form.jotform.com/210922658970058