Εμφύλιο ονειρεύονται τα πρωτοπαλίκαρα του Τσίπρα

by MANIFESTO

Καμία ντροπή δεν νιώθουν στον ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενη την σημερινή ημέρα για να σπείρουν διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Όσο ο λαός είναι ενωμένος, γνωρίζουν καλά πως δεν έχουν καμία απολύτως ελπίδα να επιστρέψουν στην εξουσία. 

Μετά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου επιχείρησε να δηλητηριάσει την κοινωνία, δουλειά έπιασαν και τα πρωτοπαλίκαρά του, ο άλλοτε σύμβουλος (!) στο Μέγαρο Μαξίμου Καρανίκας και ο πανταχού παρών και πάντα προστατευόμενος Νίκος Παππάς.

Με μισόλογα και τσιτάτα αλλά ούτε μια αντρίκια λέξη, προσπαθούν να σκορπίσουν λάσπη. Δεν τολμούν όμως να πουν ονόματα, να εξηγήσουν, ποιους αλήθεια εννοούς;

Ακριβώς όπως τα γράφει ο Παππάς. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Όσο και αν προσπαθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να την παραποιήσουν για να κερδίσουν οι ίδιοι.

Βέβαια δεν έκαναν τίποτε παραπάνω από το να ακολουθήσουν το πρόσταγμα του αφεντικού Αλέξη ο οποίος επίσης εμφανίστηκε διχαστικός σπεύδοντας να θυμίσει πως εκτός από τους πατριώτες υπήρχαν και οι προδότες το ’40. 

«Η 28η Οκτωβρίου, 80 χρόνια μετά, εξακολουθεί να παραμένει ορόσημο στην ιστορία των αγώνων του λαού μας για ελευθερία, και εθνική ανεξαρτησία», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Το παλλαϊκό ΟΧΙ των Ελλήνων στο φασισμό του Μουσολίνι και στο ναζισμό του Χίτλερ, η συνέχειά του με το έπος της εθνικής αντίστασης, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, και τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις, μας κάνουν περήφανους για τις ρίζες μας. Και μας παροτρύνουν να θυμόμαστε και να τιμούμε τους νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες, και που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους, για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα επισημαίνει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «η ιστορία του τόπου δεν είχε μόνο αυτούς αλλά κι εκείνους που μήδισαν, πρόδωσαν την πατρίδα, εν ονόματι μιας κάλπικης εθνικοφροσύνης, έγιναν με το αζημίωτο συνεργάτες του κατακτητή, και οπλίστηκαν απ’ αυτόν για να πολεμήσουν όσους αντιστέκονταν».

«Να μη τα ξεχνάμε, όχι για να αναμοχλεύουμε το διχασμό. Το αντίθετο: Για να σφυρηλατήσουμε μια στέρεη λαϊκή και πατριωτική ενότητα.

Γιατί σήμερα, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει νέους κινδύνους, και η εθνική μας κυριαρχία βρίσκεται υπό το κράτος νέων απειλών, το ΟΧΙ του ’40 αποτελεί κίνητρο μιας νέας πατριωτικής ενότητας, για να προασπίσουμε αυτά για τα οποία οι πατεράδες και οι παππούδες μας έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα.

Την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ειρήνη» καταλήγει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα