Αύξηση της τάξεως του 4,5% κατέγραψαν τον φετινό Ιούλιο τα οδικά τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή τον τραυματισμό πολιτών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα ατυχήματα ανήλθαν συνολικά σε 1.090, έναντι μικρότερου αριθμού τον αντίστοιχο μήνα του 2024.
Η ανάλυση των δεδομένων αποτυπώνει μία αντιφατική εικόνα. Από τη μία πλευρά, μειώθηκαν σημαντικά οι θάνατοι, καθώς καταγράφηκαν 51 νεκροί, αριθμός που είναι κατά 35,4% χαμηλότερος σε σχέση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους.
Από την άλλη, οι σοβαροί τραυματισμοί αυξήθηκαν, με 67 άτομα να φέρουν βαριές κακώσεις, ποσοστό που αντιστοιχεί σε άνοδο 21,8%. Αύξηση σημειώθηκε και στους ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι ανήλθαν σε 1.378, παρουσιάζοντας άνοδο 12,1%.
