Με το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής συναντάται τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά τα όσα αποκάλυψε ο Κωνταντίνος Λουράντος για τις αυξήσεις στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως για παράδειγμα το Depon και η ασπιρίνη μέσα από τη διάταξη που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Κ. Λουράντο εξ αιτίας αυτής της κίνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ασπιρίνη απο 1,80 ευρώ εκτινάχθηκε στα 5 ευρώ και το depon  από 0,70 στα 2 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η εξήγηση που ενδεχομένως θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει αποφασίσει να μετατρέψει και αυτό το διεθνές πρόβλημα, δηλαδή την έλλειψη φαρμάκων, σε εγχώριο και να το αποδώσει φυσικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έκανε ήδη με την πανδημία την κρίση στην ενέργεια και την ακρίβεια.

Πολύ δέ περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία τα παραπάνω δείχνουν να ομαλοποιούνται έστω και με αργούς ρυθμούς χαλώντας το αφήγημα που έχει στήσει η Κουμουνδούρου και τα συνθήματα για «χειμώνα κόλαση» (δεν βοηθά και ο καιρός μέχρι τώρα), για σκοτάδι για πείνα και δυστυχία.

Οι ελλείψεις στον τομέα των φαρμάκων συνδυαστικά με τις εξάρσεις των ιώσεων και ειδικά της γρίπης, καθώς και το γεγονός πως τα παιδιά βρίσκονται αθωράκιστα εξ αιτίας και των προηγούμενων περιόδων κατά τη διάρκεια των οποίων η χρήση μάσκας μείωσε τις δυνατότητες απόκτησης ανοσίας, αποτελούν το νέο πεδίο αντιπολίτευσης από τον  ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση και φυσικά προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα παγκόσμιο φαινόμενων όπως οι ελλείψεις στον τομέα των φαρμάκων. Αρκεί κάποιος να δεί τις συμβαίνει σε χώρες της ΕΕ όπως για παράδειγμα η Γερμανία για να διαπιστώσεις πως δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα αποκλειστικά ελληνικό.

Και όχι μόνο. Το γεγονός πως δεν παρατηρείται έλλειψη για παράδειγμα στα γενόσημα,  δείχνει πως δεν πρόκειται για ένα ζήτημα ικανό να προκαλέσει αντικυβερνητικό μένος. Εν τούτοις εμπλέκονται παιδιά και ακριβώς εκεί δείχνει έτοιμος να πατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεσηκώσει αντιδράσεις και να επενδύσει και πάλι σε μια οργή που τελικά ουδέποτε έρχεται.

Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός πως ακόμη και εκπρόσωποι του φαρμακευτικού συλλόγου επιβεβαιώνουν πως επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν και τα φθηνά φάρμακα ο Τσίπρας έχει ζητήσει συνάντηση προκειμένου να καταγγείλει την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που σύμφωνα τουλάχιστον με επίσημες ανακοινώσεις σύντομα θα ομαλοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον πως θα τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας δεδομένου ότι διαρροές από την Κουμουνδούρου θέλουν τον επικεφαλής του να φορά ένα πιο διαλλακτικό κομμάτι απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους που κινούνται στην περιοχή του πολιτικού κέντρου.