Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρετίζει το «τεράστιο βήμα» που έγινε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη νέα πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

Συγκεκριμένα το ΕΛΚ τονίζει ότι το κείμενο που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο βοηθά στην πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης και των μη εξουσιοδοτημένων μετακινήσεων μεταξύ χωρών της ΕΕ, καταπολεμά τη λαθραία διακίνηση μεταναστών και το εμπόριο ανθρώπων και διασφαλίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη μετανάστευση. Έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτήν την κρίση», τονίζει με ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. «Ο συμβιβασμός μας επιτρέπει να προχωρήσουμε, να ανακτήσουμε τον έλεγχο των εξωτερικών μας συνόρων, να ασκήσουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να υποστηρίξουμε τις αξίες μας. Βασικός στόχος για να ανακτήσουμε τον έλεγχο των εξωτερικών μας συνόρων πρέπει να είναι να σπάσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο των λαθρεμπόρων.

Το κράτος πρέπει να αποφασίσει ποιος θα μπει στην ΕΕ. Γι' αυτό έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να συνεργαστούμε με χώρες όπως η Τυνησία για να αποφευχθεί η διέλευση ανθρώπων από τη Μεσόγειο», αναφέρει ο Μ. Βέμπερ.