Το Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών και συγκεκριμένα, η Ελληνική Αντιπροσωπεία του, ευχαρίστησε μέσα από ανάρτησή της στο X η ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Ελίζα Βόζεμπεργκ για την τιμητική αναφορά που έγινε στην ίδια, καθώς ήταν εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της πρώτης Οδηγίας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

«Συνεχίζουμε τη μάχη για έναν κόσμο απαλλαγμένο από ανισότητες, έμφυλη βία και προσβλητικά στερεότυπα, που υπονομεύουν τη θέση της γυναίκας!», τόνισε, στο τέλος, η κα Βόζεμπεργκ. 

Η ανάρτηση της Ελίζας Βόζεμπεργκ

Αναλυτικά το κείμενο που ανήρτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ στο Χ, ευχαριστώντας το Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών: 

«Ευχαριστώ το Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών για την τιμητική αναφορά του στον προσωπικό αγώνα που έδωσα ως εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο την υιοθέτηση της πρώτης Οδηγίας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Συνεχίζουμε τη μάχη για έναν κόσμο απαλλαγμένο από ανισότητες, έμφυλη βία και προσβλητικά στερεότυπα, που υπονομεύουν τη θέση της γυναίκας!».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η κα Βόζεμπεργκ κάνει λόγο για την τιμητική αναφορά που γίνεται στο πρόσωπό της σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών για το γεγονός ότι χθες, Τρίτη, τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να αποδεχθούν την πρώτη Οδηγία για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας: «Η χώρα μας στάθηκε από την αρχή υπέρ της Οδηγίας με εισηγήτρια την Αντιπρόεδρο της EEMM Committee ευρωβουλευτή κα Ελίζα Βόζεμπεργκ».