Τρεις ανώτατοι δικαστικοί με θέσεις κύρους και μεγάλες απολαβές είναι αυτοί που προσέφυγαν και δικαιώθηκαν από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την περικοπή των συντάξεων των δικαστών και διεκδικούν πλέον να λάβουν τη σύνταξη που έπαιρναν πριν από το 2012, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν εκατομμύρια άλλοι συνταξιούχοι αυτής της χώρας. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρωμύλο Κεδίκογλου και τον πρώην πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαο Αγγελάρα. 

Είναι σαφές, και το ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά μόνο αυτούς που προσέφυγαν και κανέναν άλλον. «Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επέκτασης σε άλλους δικαστές.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισήμανε ότι τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να επιστρέψουν οι συντάξεις όλων των δικαστικών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν το 2012. «Αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η καθαρά κοινωνική πλευρά. «Φαντάζεστε μια κοινωνία που για εφαρμόσουμε την πραγματική συνέπεια αυτής της αποφάσεως έπρεπε να πάμε να δώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στους δικαστές και στους βουλευτές; Και να έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια ότι είναι νόμιμες και συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων σε όλους τοςυ άλλους πλην των δικαστών και των βουλευτών. Μα είναι δυνατόν; Αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανένα, δεν υπάρχει περίπτωση να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό άνθρωπο και να δίνω αναδρομικα εκατομμύρια. Υπάρχει ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης».