Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο τραγικός ο επίλογος που γράφτηκε, χθες το απόγευμα, στην Κω, στις έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό της 27χρονης από την Πολωνία. Η σορός της άτυχης Αναστάζια βρέθηκε μέσα σε σακούλα σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Αλυκές, από εθελόντρια της Πολιτικής Προστασίας που συμμετείχε στις έρευνες. Το πτώμα βρέθηκε σε βαλτώδη περιοχή, ένα μόλις χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που εθεάθη μαζί της σε ένα μίνι μάρκετ, το βράδυ της εξαφάνισής.

Την περιοχή, χτένιζαν εδώ και 4 μέρες, αστυνομικοί, εθελοντές και κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών, μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των γεγονότων. Από κάμερες, φαίνεται η 27χρονη να μπαίνει σε ταβέρνα το βράδυ της Δευτέρας δύο ώρες πριν εξαφανιστεί. Στην ταβέρνα, έχει καταγραφεί και ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος της κοπέλας, μία μέρα μετά την εξαφάνιση της. Φαίνεται να την αναζητά, δείχνοντας στους υπαλλήλους, φωτογραφία της από το κινητό του τηλέφωνο.

Ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή και ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. Τραγική φιγούρα η μητέρα της άτυχης κοπέλας που έφθασε στο νησί μαζί με ιδιωτικό ερευνητή από την Πολωνία, η οποία μάταια πίστευε μέχρι τελευταία στιγμή ότι η κόρη της έχει απαχθεί.

Τα στοιχεία που δείχνουν την εγκληματική ενέργεια


Οι Αρχές εντόπισαν τρίχες της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα. Στα χέρια και στο λαιμό του, μάλιστα, υπάρχουν γρατσουνιές, οι οποίες εξετάζεται αν προήλθαν από πάλη. «Είχα πάθει κάποιο ατύχημα. Τα έχω καιρό αυτά τα σημάδια» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του υπόπτου και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να ανακτηθεί η τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.