Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θανάσης Πετραλιάς, απάντησε στα όσα ακούγονται για το δήθεν «ξεπούλημα» του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οπως εξήγησε ο αρμόδιος υφυπουργός, πριν το 2019 υπήρχε σχεδιασμός το αεροδρόμιο να πουληθεί σε fund, ενώ τώρα «έχει γίνει η στρατηγική επιλογή να γίνει η εισαγωγή του διεθνούς αερολιμένος στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Αυτό αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας πράξη, να το πω έτσι, ώστε να αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Είναι, νομίζω, η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία που μπαίνει στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, που σημαίνει ότι η ελληνική χρηματαγορά γίνεται πλέον ανεπτυγμένη, developed. Για τις ξένες οικονομίες θεωρείται πλέον μια ανεπτυγμένη χρηματαγορά με την εισαγωγή αυτή του ΔΑΑ. Είναι στρατηγικής σημασίας αυτό που γίνεται και περιμένουμε να ολοκληρωθεί επιτυχώς τον Φεβρουάριο».

Κάπως έτσι μπήκε τέλος σε όσους στην αντιπολίτευση διακινούσαν μυθιστορηματικού τύπου σενάρια, πιστεύοντας ότι ανακάλυψαν «δωράκια σε φίλους», «διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους» και «ξεπουλήματα».