Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία – Καταστράφηκαν θερμοκήπια (vid)

by news

Το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, η μία μετά την άλλη, στο Πυρηνικό Εργοστάσιο Ακκούγιου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο Haberler, η προγραμματισμένη έκρηξη για την κατασκευή εγκαταστάσεων για τους εργαζόμενους στο πυρηνικό εργοστάσιο προκάλεσε ζημιές σε γύρω σπίτια και θερμοκήπια.

Σε δηλώσεις της η τοπική αρχή της Επαρχίας Μερσίν ανέφερε πως ξεκινά αμέσως έρευνα προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές στις περιουσίες των πολιτών.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στις 18:00 στη γειτονιά Μπουγιουκετσελί, προκαλώντας τρόμο και πανικό στους κατοίκους που είδαν τα τζάμια των σπιτιών τους να σπάνε από το ισχυρό ωστικό κύμα.

«Μια ομάδα από τη Γενική Διεύθυνση Ειδικής Ασφάλειας του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες έρευνες σχετικά με την έκρηξη. Το ζήτημα θα εξεταστεί από κάθε πτυχή και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των υπευθύνων», αναφέρει η ηγεσία της επαρχίας Μερσίν.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα