Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Αριστερά έρχεται πρώτη στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, μπροστά από το προεδρικό στρατόπεδο του Εμανουέλ Μακρόν. Όπως προβλέπουν το ινστιτούτο Ipsos με τον όμιλο Talan για τις France Télévisions, Radio France, France24/RFI και LCP-National Assembly, ο αριστερός συνασπισμός Νέο Λαϊκό Μέτωπο έρχεται πρώτος με 172 έως 192 έδρες.

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», τόνισε ο Μελανσόν. Πρόσθεσε πως, «έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές». Παράλληλα, τόνισε πως, «αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα του Γάλλου Προέδρου. Εδώ και 7 χρόνια αγωνιστήκαμε ενάντια στην κυβέρνησή του».

Η παράταξη Μακρόν υπό το «Μαζί» προβλέπεται να κερδίσει από 150 έως 170 έδρες, ενώ η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν και οι σύμμαχοί της (οι βουλευτές των Ρεπουμπλικανών που ακολούθησαν τον αμφισβητούμενο πρόεδρο του κόμματος, Ερίκ Σιοτί στη συμμαχία του με το RN) εκτιμάται ότι θα λάβουν από 132 έως 152 έδρες.

Οι Ρεπουμπλικανοί θα κέρδιζαν από 57 έως 67 έδρες. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις κανένα κόμμα δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, που ορίζεται στις 289 έδρες. Υπενθυμίζεται ότι απαιτούνται 289 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, την Κάτω Βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες. «Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε. 
Πρόσθεσε πως, «έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές».