«Ενα επικερδές μέλλον» για την χώρα και την δημοκρατία της ευχήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε.

«Είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν απρόσκοπτα μέχρι στις 17.00 για να δείξουν την δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας», είπε ο Ερντογάν χωρίς να διατυπώσει πρόβλεψη για την νίκη του.

"Η δημοκρατία μάς έλειψε" δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου

"Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας", δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, βασικός αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ψήφισε στην Άγκυρα.

"Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Μας έλειψε να είμαστε μαζί, να αγκαλιαζόμαστε. Θα δείτε, η άνοιξη θα επιστρέψει σε αυτή τη χώρα, αν το θέλει ο Θεός, και θα διαρκέσει για πάντα", πρόσθεσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Μάχη στήθος με στήθος Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου

Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις κάλπες, που άνοιξαν στις 8:00 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 5:00 το απόγευμα, θα δείξει ποιο είναι το όραμα του μέσου Τούρκου πολίτη.

Συνολικά θα στηθούν 191.885 κάλπες σε 973 περιφέρειες και 1.094 περιφερειακές εκλογικές επιτροπές σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του προέδρου και των βουλευτών, οι οποίοι θα υπηρετήσουν για πέντε χρόνια.

Περισσότεροι από 64,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Περίπου 4,9 εκατομμύρια θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στη χώρα. Ο αριθμός των φυλακισμένων ψηφοφόρων είναι 53.172.

27176495.jpg



Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η μάχη του Ερντογάν με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις κάλπες δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

kilintsaroglu.jpg



Η τελευταία πριν από τις κάλπες έδειξε προβάδισμα 49,1% Κιλιτσντάρογλου – 46,9% Ερντογάν

Η προεκλογική εκστρατεία Ερντογάν –που έπειτα από 20 χρόνια διακυβέρνσησης επιθυμεί να παραμείνει στην εξουσία ως ο απόλυτος σουλτάνος– επικεντρώθηκε στα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και σε έργα υποδομής, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η αντιπολίτευση θα ανατρέψει αυτά τα έργα προόδου.

Εκτός αυτών, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρει ότι η τουρκική αντιπολίτευση δέχεται εντολές από τη Δύση και ότι θα υποταχθεί στις επιθυμίες δυτικών κρατών στην περίπτωση που αυτή εκλεγεί.