Σε εξέλιξη είναι από το πρωί ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη και ως τις επτά το απόγευμα -που είναι προγραμματισμένο να κλείσουν οι κάλπες- εκτιμάται ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων θα ξεπεράσει τους 200.000. Το τελικό αποτέλεσμα της «μονομαχίας» του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Γιώργο Παπανδρέου, αναμένεται γύρω στις εννέα το βράδυ. Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, ως τις 16:00 είχαν ψηφίσει περίπου 165.000.

Η εκλογική διαδικασία διαδικασία «σκιάστηκε» από επεισόδιο που έγινε στον Ορχομενό. Σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργήθηκε ένταση όταν ο εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου -επιστρέφοντας από ολιγόλεπτο διάλειμμα- είδε τον εκπρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη να επιχειρεί να εγγράψει στο tablet ψηφοφόρους οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει. Με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Παραμένει άγνωστο, μέχρι στιγμής, τι θα γίνει με τις ψήφους του συγκεκριμένου τμήματος.

Σίγουρα πάντως ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο εκλογικό τμήμα της Ερέτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε πρόβλημα, καθώς δεν καταχωρήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα καμία ψήφος από την έναρξη της διαδικασίας και το άνοιγμα της κάλπης.

Όταν διαπιστώθηκε το λάθος, έγινε καταγγελία στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία  αποφάσισε να ακυρωθεί όλη η διαδικασία και να κλείσει το εκλογικό τμήμα. Προκειμένου να μην τεθεί οποιοδήποτε ζήτημα ακυρότητας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.