Για το ενδεχόμενο τρίτης εκλογικής διαδικασίας μίλησε στο MEGA ο τέως υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως μπορεί η Νέα Δημοκρατία να φαντάζει ως ακλόνητο φαβορί για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ωστόσο, αν δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και με δεδομένο ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προχωρήσουν σε κυβερνητικούς συνασπισμούς, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης.

Σχετικά με αυτό, ο κ. Βορίδης τόνισε πως όλα τα κόμματα λένε όχι σε συνεργασία κι επομένως το θέμα είναι όχι το τι θέλουμε. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες κάλπες, υπογράμμισε.

«Δεν μπορούσαμε να δούμε το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο βουλευτής της ΝΔ, εξήγησε πως «αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η ΝΔ θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η άνοδος της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγάλη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε, λέγοντας: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή».

Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας. Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχές και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία».