Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς οδεύουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακήςκαι με τη Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίζει ισχυρή αυτοδυναμία. Η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης φαίνεται να έχει κλειδώσει και να κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο κάποια στοιχεία δείχνουν ποιοι θα συνεδριάζουν την επόμένη ημέρα στο υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου υπό τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Τα ονόματα που ακούγονται:

Αρχικά ο Κωστής Χατζηδάκης πιθανόν να τον δούμε σε ρόλο υπερυπουργού Οικονομίας, με τον Θόδωρο Σκυλακάκη να αναλαμβάνει χρεή Οικονομικών.
-Ο Νίκος Δένδιας ίσως αλλάξει χαρτοφυλάκιο και κατευθυνθεί στο Άμυνας.
-Ο Γιώργος Γεραπετρίτης (ίσως αναλάβει χρέη υπουργόυ Εξωτερικών.
-Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μπορεί να κατευθυνθεί στο Μαρούσι και στο υπουργείο Παιδείας.
-Ο Νίκος Παπαθανάσης υπάρχουν σκέψεις για υπουργό Υποδομών.

- Χρέη κυβερνητικής εκπρόσωπου φαίνεται να ανλαμβάνει η Σοφία Ζαχαράκη
- Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να αναλάβει χρεή υπουργού Ενέργειας
- Η Λίνα Μενδώνη μπορεί να παραμείνει υπουργός Πολιτισμού,
- Τα βαριά ονόματα όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Τάσος Χατζηβασιλείου θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετέχουν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Έχει εξαγγελθεί σε όλους τους τόνους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στην επόμενη κυβέρνηση θα συμμετέχουν πολλές γυναίκες υπουργοί. Εκτός από τη Νίκη Κεραμέως τη Λίνα Μενδώνη και τη Σοφία Ζαχαράκη που υπουργοποίησή τους θεωρείται κλειδωμένη, θα δούμε σε υπουργεία:
-Την Ειρήνη Αγαπηδάκη πιθανόν στο Υγείας, τη Μαρία Συρεγγέλα, τη Δόμνα Μιχαηλίδου, και την Έλενα Ράπτη.

Τέλος, αναμένεται να ξαναβρεθεί σε υπουργικό θώκο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ δεν αποκλείεται, να αξιοποιηθούν και πρόσωπα από τη νεότερη γενιά που απέδωσαν τα μέγιστα στα καθήκοντα που είχαν αναλάβει τα τελευταία χρόνια. Σε αυτούς ξεχωρίζει ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης που αποδείχθηκε πολύ καλός επικοινωνιακά καθ’ όλη την προεκλογική διάρκεια .