Το... αίμα του πίσω πήρε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποδομώντας την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε επιτεθεί στο ΚΚΕ κατηγορώντας το για «διεκπεραιωτική αντιπολίτευση».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γραμματέας του ΚΚΕ θύμισε «το πώς... "διεκπεραίωσε" η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της Βουλής, την πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αφήνοντάς την δηλαδή στα συρτάρια, χωρίς να τη φέρει ποτέ στην ολομέλεια της Βουλής».

Επίσης, σχολίασε λέγοντας ότι «η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας δεν βρέθηκε ποτέ σε κανέναν αγώνα, ούτε ενάντια στους πλειστηριασμούς, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε για την Υγεία και την Παιδεία, ήταν εξαφανισμένη από παντού» και σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα μόρφωμα μιας χρήσης».

«Στον αντίποδα», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, «ο λαός χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή, την οποία δεν μπορούν να κάνουν άλλα κόμματα, αλλά μπορεί το ΚΚΕ που θα αποκαλύπτει μέσα στη Βουλή, θα εναντιώνεται σε νομοσχέδια, θα ενημερώνει τον ελληνικό λαό και θα είναι δίπλα στους αγώνες του».

«Γιατί η δουλειά του βουλευτή δεν είναι μόνο στη Βουλή, αλλά να είναι δίπλα στις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού, ώστε να έχει και κατακτήσεις, αλλά και για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την κοινωνία και το λαό μας», επισήμανε, τέλος ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.