«Η χώρα δεν έχει χρόνο ούτε για χάσιμο, ούτε για πειράματα», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών και υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Τετάρτης.

Σε ερώτηση για τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επενδυτική βαθμίδα, ο Κυρ. Πιερρακάκης τόνισε πως «τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαμε συνεχόμενες αναβαθμίσεις της χώρας μας. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, το είπε και η Goldman Sachs, πριν από λίγες μέρες, ότι είμαστε μια ανάσα ουσιαστικά από την επενδυτική βαθμίδα. Συνεπώς, αν δεν υπάρξει, πολιτικό ρίσκο, αν δεν υπάρξει μία συνθήκη όπου το πολιτικό σύστημα θα γεννήσει αστάθεια και συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, όπως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην πραγματικότητα θα μπορέσουμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα ακριβώς με τον τρόπο τον οποίο περιέγραψε ο πρωθυπουργός.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν έρθει επενδύσεις στη χώρα, που δεν θα τις περίμενα τα προηγούμενα χρόνια, σταχυολογώ Microsoft, Amazon, Pfιzer και πολλές άλλες, είδαμε την ανεργία να πέφτει και να δημιουργούνται 300.000 θέσεις εργασίας, είδαμε ότι πλέον έχουμε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και όπως είπα και πριν, είχαμε 12 συνεχόμενες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε ένα περιβάλλον με παγκόσμια πανδημία, ενεργειακή κρίση, πόλεμο στα ευρωπαϊκά σύνορα και τόσες άλλες διεθνείς κρίσεις. Συνεπώς μαζί με τις διεθνείς εκθέσεις, όπως αυτή της Goldman Sachs που ανέφερα πριν, είναι πλέον πάρα πολύ σαφές το πού βρισκόμαστε ως χώρα μετά από πάρα πολλά χρόνια πολλών δυσκολιών. Είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα και θα την πετύχουμε», σημείωσε.

Για τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», ο υπουργός σχολίασε πως «στην αρχή ακούγαμε για κυβερνήσεις ηττημένων, μετά για κυβερνήσεις ανοχής, τώρα ανακαλύψαμε και την κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Αυτό από μόνο του δείχνει πως το σύστημα της απλής αναλογικής, όπως οποτεδήποτε εφαρμόστηκε στη χώρα, ήρθε για να γεννήσει αστάθεια. Έτσι, πάει να μπει η χώρα σε αστάθεια με πολιτική πρωτοβουλία». Σημειώνοντας ότι με αυτό το σενάριο η χώρα «όχι επενδυτική βαθμίδα δεν θα επιτευχθεί, αλλά όλες οι κατακτήσεις των προηγούμενων χρόνων θα ακυρωθούν».

«Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο, εμείς διεκδικούμε την αυτοδυναμία, για να συνεχίσει η χώρα να τρέχει ουσιαστικά προς το μέλλον. Να κλείσει τις χιλιάδες μικρές εκκρεμότητες τα τελευταία χρόνια και να μπορέσει να απαντήσει στα θέματα που αφορούν το 2023 παγκοσμίως», ανέφερε.

«Την Κυριακή ζητάμε από τους πολίτες να βάλουν με την ψήφο τους τέλος σε σενάρια ακυβερνησίας και αβεβαιότητας», υπογράμμισε.