Την εκτίμηση του για τις επερχόμενες εκλογές και το σκεπτικό των ψηφοφόρων που επέλεξαν να αναδείξουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη, έκανε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος της ΝΔ στο νομό Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας έχω την αίσθηση ότι οι πολίτες ζύγισαν αυτά που είπαν τα κόμματα. Το ποσοστό του 40%, η ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες εκτίμησαν ότι αυτά που τους λέμε ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτό που γίνεται τωρα ενόψει των δεύτερων εκλογών είναι θετικό καθώς δείχνει ότι συκγρούονται δυο σχολές σκέψεις. Από τη μία της Νέας Δημοκρατίας, της ενίσχυσης και στήριξης της ελληνικής οικονομίας, της μείωσης της ανεργίας, της κατάργησης 50 και πλέον φόρων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, του ΕΝΦΙΑ κλπ», υπογράμμισε και πρόσθεσε «Ενώ από την άλλη έχουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να διαγωνίζονται σε φοροεπιδρομές και στο ξεζούμισμα κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας», εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου. 

«Δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά με το κράμμα πολιτικής που ακολουθήσαμε οδηγήσαμε την κατάσταση στο να είναι η ελληνική οικονομία σε καλύτερη κατάσταση από το 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Οικονόμου.