Η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε η κάλπη της Κυριακής, συρρικνώνει και τις έδρες του κόμματος στη Βουλή, με ηχηρά του ονόματα να μένουν εκτός.

Στην Α' Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,55% λαμβάνει 3 έδρες, με τον Nίκο Φίλη να μένει εκτός, καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση σε σταυρούς. Τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν οι Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Βούτσης.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει επίσης 3 έδρες, τις οποίες καταλαμβάνουν οι ευκλείδης Τσακαλώτος, Αθηνά Λινού και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου, αφήνοντας πίσω και εκτός Βουλής τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 3 έδρες, με τους Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννη Δραγασάκη να έχουν προβάδισμα, ενώ οι Δημήτρης Βίτσας και Χαρά Καφαντάρη μένουν εκτός Βουλής.

Αντίστοιχα στον Νότιο Τομέα της πρωτεύουσας, οι έδρες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερις. Εκλέγονται οι Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλας. Εκτός μένουν οι Γιάννης Μαντζουράνης και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος που βρίσκονται στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στην Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες, τις οποίες κερδίσουν οι Γιώργος Καραμέρος και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ μένει εκτός ο Νάσος Αθανασίου.

Στον Πειραιά και στην Α' εκλογική περιφέρεια, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει μια έδρα και στην οποία είχε κατέβει ο ο Αλέξης Τσίπρας, ο Θόδωρος Δρίτσας που τον ακολουθεί, κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, αν ο αρχηγός του κόμματος επιλέξει να την κρατήσει τον εαυτό του. Εκτός μένει ο Νίκος Μπελαβίλας.

Στη Β' Πειραιά, τις δύο έδρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζουν οι Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης, ενώ μένει εκτός ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Α' Θεσσαλονίκης, οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης καταλαμβάνουν τις τέσσερις έδρες της περιφέρειας, ενώ μένουν εκτός οι Αλέκος Τριανταφυλλίδης και Γρηγόρης Γεροτζιαφάς.

Στην Κρήτη και στα Χανιά, τη μια έδρα κερδίζει ο Παύλος Πολάκης, ενώ μένει εκτός ο Γιώργος Σταθάκης.

Στο Ρέθυμνο το κόμμα χάνει την έδρα, με συνέπεια να μένει εκτός ο πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ στην Ηλεία μένει εκτός Βουλής ο Μάκης Μπαλαούρας.