Σε ρόλο… μονταζιέρας ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να μετατρέψει τον πανικό για την επικείμενη ήττα σε… βούρκο, αποδεικνύοντας πως δεν είναι τα τρόλς της Κουμουνδούρου αλλά ο ίδιος που αναπαράγει fake news σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πολώσει το κλίμα ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να δείξει ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός. Και να δηλώσει ότι άκουσε ο ίδιος τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για εργαλειοποίηση.

Έφτασε δε στο σημείο, από το Ηράκλειο που μίλησε το βράδυ της Τετάρτης, να διαβάσει δήλωση, που κατά τον ίδιο έκανε ο πρωθυπουργός, και που ήταν απόσπασμα της απάντησης χωρίς καν το ερώτημα που τέθηκε προς αυτόν από τον Νίκο Χατζηνικολάου

Παραβλέποντας ακόμη και την αποκάλυψη του δημοσιογράφου ότι κόπηκε η ερώτησή του στο σκέλος που αφορούσε στην απεργία των σιδηροδρομικών (των μηχανοδηγών, δηλαδή, επικεφαλής των οποίων είναι συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ) είπε από το Ηράκλειο τα εξής:

« Δυστυχώς όμως χθες έκανε κάτι πολύ χειρότερο (σ.σ ο Κυριάκος Μητσοτάκης), που δείχνει το αληθινό του πρόσωπο. Δεν δίστασε να πει ότι η μήνυση των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, συνιστά εργαλειοποίηση»

Και για να το… πιστοποιήσει απευθυνόμενος στους λίγους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώθηκαν και σε αυτή την ομιλία, τόνισε:

«Το μεταφέρω επί λέξει: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές»».

«Αυτά είπε. Και τα είπε δίχως να ντρέπεται. Ο υπόλογος για την τραγωδία. Και για τη συγκάλυψή της. Έφτασε να προσβάλλει με τον πιο βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο αυτούς που πενθούν τα παιδιά τους» συνέχισε.

Και κατέληξε υβρίζοντας τον Πρωθυπουργό που νωρίτερα στο Mega είχε αποκαλέσει αλαζόνα επαναλαμβάνοντας τα ίδια ακραία fake news λέγοντας: : «Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός; Τι άλλο πρέπει να κάνει για να καταλάβουμε ότι αυτός ο άνθρωπος δε νιώθει; Δε νιώθει και δε νοιάζεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας χάνει. Και η επικείμενη ήττα τον οδηγεί σε ακρότητες και σε ψέματα που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Φτάνοντας στο σημείο να μοντάρει ο ίδιος επί της ουσίας τα όσα ειπώθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αφού αυτό που επικαλέστηκε μιλώντας στο Mega και κυρίως αυτό που διάβασε κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο, αποτελεί ξεκάθαρη παραποίηση και ακραίας μορφής προπαγανδιστική τακτική.

Πολύ δε περισσότερο όταν τη χρησιμοποιεί για να αποδώσει χαρακτηρισμούς και να εξαπολύσει προσωπικές ύβρεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.