Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, υποψήφιο βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη πραγματοποίησε επίσκεψη στις Σέρρες.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Καλαφάτης συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους βουλευτές του νομού, τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕΕΠ επισκέφθηκαν τις περιοχές Νιγρίτα, Νέα Ζίχνη, αλλά και την πόλη των Σερρών, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν πολίτες για το πρόγραμμα τα Νέας Δημοκρατίας, να επικοινωνήσουν με τοπικά στελέχη αλλά και να καταγράψουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής σε συναντήσεις που είχαν με εκπροσώπους αρχών και φορέων.

Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας από τις Σέρρες 

Αμέσως μετά το τέλος της περιοδείας ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Οι Σέρρες στέλνουν μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας. Στις εκλογές της 21 Μαΐου οι Σέρρες δώσανε στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης με ένα μεγάλο ποσοστό, 46,98%. Στόχος μας και στις εκλογές της Κυριακής να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες, είδαμε σήμερα εδώ στις Σέρρες, το κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας που υπάρχει για το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι πολίτες των Σερρών γύρισαν την πλάτη στον κ. Τσίπρα που ήρθε να πολιτευτεί εδώ στις προηγούμενες εκλογές. Του έδειξαν ότι δεν θέλουν να τους εκπροσωπεί. Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες της Μακεδονίας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και θα ψηφίσουν για σταθερότητα, ανάπτυξη, αύξηση των εισοδημάτων και ισχυροποίηση της Ελλάδας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Θα ψηφίσουν για ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρό Πρωθυπουργό, τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προχωράμε στις εκλογές της Κυριακής, δεν υπάρχουν όμως περιθώρια για εφησυχασμό. Το εθνικό συμφέρον είναι συνώνυμο με τις πολιτικές που καθιστούν την πατρίδα μας πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Με τις πολιτικές που εφάρμοσε και εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Για αυτό και καλούμε τους συμπολίτες μας να προσέλθουν στις κάλπες και να στείλουν ισχυρό μήνυμα για μια αυτοδύναμη νέα Δημοκρατία! Για μία ισχυρή Ελλάδα».