Έχουν σχέδιο για νέα αφαίμαξη της μεσαίας τάξης. Δεν εξηγείται διαφορετικά, αφού μετά τον Γιώργο Κατρούγκαλο που μίλησε για φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, η Θεανώ Φωτίου ορίζει τη μεσαία τάξη, στη οποία απευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας στα 5.000 ευρώ ατομικό εισόδημα…

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός απάντησε σε ερώτηση για το που βάζει τα όρια για τη μεσαία τάξη σημειώνοντας πως «με βάση τα εισοδήματα είναι 5.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά το άτομο».

Το τερμάτισε δε λέγοντας πως δεν βάζει κατώτατα και ανώτατα διότι «δεν χρειάζονται τα όρια γιατί η μεσαία τάξη δεν είναι μόνο αυτός που έχει το εισόδημα αλλά και αυτός που νιώθει ότι είναι στη μεσαία τάξη».

Δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλωσει πως δεν θα φορολογήσει επιπλέον τη μεσαία τάξη και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την ορίζει στα 5000 ευρώ ατομικό εισόδημα, το θέμα που εγείρεται είναι τι θα γίνει από εκεί και πάνω.

Διότι ουσιαστικά αυτό που προκύπτει, με βάση τη δήλωση της Θεανούς Φωτίου, είναι ότι τα ανώτερα στρώματα που θέλει να φορολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτά που θα πρέπει να τρέμουν όπως έχει ο ίδιος δηλώσει είναι από τα 10.000 ευρώ και πάνω (και αυτό με δεδομένο ότι έχει υποσχεθεί 10.000 αφορολόγητο για όλους)

Υπενθύμιση: η Θεανώ Φωτίου ήταν μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπέγραψαν το κείμενο της ομάδας Τσακαλώτου για το παράλληλο τοπικό νόμισμα...