Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το δραματικό εξάμηνο του 2015 όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης δίχως επίγνωση των συνεπειών των πράξεων του πουλούσε τρέλα στο Eurogroup. Για να οδηγήσει με τη στάση του στα capital control και τις κλειστές τράπεζες. 

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δείχνει αποφασισμένος να επαναλάβει τα ίδια αν θα του δοθεί η ευκαιρία. Και όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην ασφάλεια της χώρας. Μάλιστα δεν κρύβει καν λόγια αλλά μιλά για έξοδο από το ΝΑΤΟ, μη πληρωμή συμβάσεων και άλλα όμορφα. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διακαναλική επανήλθε στην ερώτηση της Ράνιας Τζίμα στο debate που τον έπιασε αδιάβαστο, για την αντίδρασή του σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Επιβεβαίωσε ότι πρώτα θα συγκαλούσε το Γενικό Επιτελείο και μετέπειτα θα ζητούσε την συνδρομή των συμμάχων.

Όπως είπε, αρχικά θα τηλεφωνούσε στον πρέσβη των ΗΠΑ, ενδεχομένως και στον πρόεδρο και θα απαιτούσε την βοήθειά τους, διαφορετικά, όπως είπε, θα απειλούσε με αποχώρηση από το ΝΑΤΟ εντός 45 λεπτών.

Μετέπειτα, θα καλούσε τον Εμανουέλ Μακρόν και θα ζητούσε την υποστήριξή του στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας διαφορετικά «δεν θα έπαιρνε φράγκο για τα Ραφάλ». Στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα απαιτούσε την ίδια μεταχείριση με τον πόλεμο της Ουκρανίας όπου – όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης – στέλνουν πυρομαχικά, τανκς, όπλα κλπ. Ο κ. Βαρουφάκης, εκτίμησε ότι οι εταίροι μας θα βοηθούσαν, αφού «όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, κανείς δεν σέβεται τον “yes man”».

Τουλάχιστον ο Γιάνης είναι συνεπής με τον εαυτό του...