Στην πρόεδρο της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» πως από την ίδια έχει ακούσει «μόνο αερολογίες και καρδούλες» και αναρωτώμενος ποιες είναι οι θέσεις του κόμματός της για ζητήματα που ταλανίζουν την καθημερινή ζωή της χώρας μπροστά και στις επερχόμενες εκλογές: «Έχετε ακούσει τι λέει για το Ταμείο Ανάκαμψης, τι λέει για τα ζητήματα της φορολογικής πολιτικής, τι λέει για τα ζητήματα της Υγείας ή της εξωτερικής πολιτικής, γιατί δεν έχω ακούσει τίποτα από όλα αυτά μόνο αερολογίες και καρδούλες».

Επίσης ο υποψήφιος βουλευτής, με αφορμή τη δήλωση της κ. Κωνσταντοπούλου για την αντιπολίτευση του ΚΚΕ, τόνισε ότι η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» έχει δείγμα γραφής στην ελληνική πολιτική σκηνή, καθώς «δεν είναι καμιά καινούργια, δεν την γνωρίζουμε τώρα». Όπως εξήγησε: «Το εξάμηνο που ήταν πρόεδρος το ΚΚΕ είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων που ήταν το επίδικο ζήτημα της περιόδου, αυτή η πρόταση νόμου από την κ. Κωνσταντοπούλου καταχωνιάστηκε σε κάποια συρτάρια, δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή, δεν συζητήθηκε ποτέ».

«Το ΚΚΕ δεν ζητά υψηλό ποσοστό για να κάνει σόου στη Βουλή»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Γκιόκας απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το στόχο που έχει το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου: «Έχουμε ως στόχο να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις δυνάμεις που πήραμε στις τελευταίες εκλογές και να αποτελούμε την επόμενη μέρα όπου τα προβλήματα θα είναι εδώ, μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση» και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ δεν ζητά υψηλό ποσοστό για να κάνει σόου στη Βουλή, ζητάει υψηλό ποσοστό και αρκετούς βουλευτές για να δίνει τη μάχη έξω από τη Βουλή, για να δίνει τη μάχη στους λαϊκούς αγώνες, εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα στον κόσμο».

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε πως «το ΚΚΕ στριμώχνει τους συστημικούς σε αντίθεση με διάφορους άλλους που εμφανίζονται τώρα τελευταία ως αντισυστημικοί και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό τον τίτλο», προσθέτοντας ότι «αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του ΚΚΕ με τα κόμματα που αυτοχαρακτηρίζονται αντισυστημικά όμως και η πρακτική τους και η δράση τους και οι θέσεις τους στηρίζουν το σάπιο σύστημα».