Απτόητος από τον κορωνοϊό που τον κατέβαλε για λίγες ημέρες επιστρέφει στο πρόγραμμα περιοδειών του ο πρωθυπουργός από εκεί που το άφησε την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Πρώτη στάση στους δήμους της Αττικής που παραδοσιακά δεν έχουν καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία αλλά κερδίζονταν από ΣΥΡΙΖΑ, παλαιότερα ΠΑΣΟΚ, είναι η Νέα Ιωνία, μία περιοχή όπου η ΝΔ ανέτρεψε και εκεί τα δεδομένα πετυχαίνοντας μία μεγάλη νίκη και ένα άνετο προβάδισμα στις εκλογές του Μαΐου, σχεδόν 10 μονάδων, με ποσοστό 33,11 % και 10.383 ψήφους έναντι 23,91% και 7.499 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Γενική αντεπίθεση στη Μακεδονία και στα εκ δεξιών της ΝΔ


Για αύριο Τετάρτη, προγραμματίζεται η περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα. Άλλωστε η Μακεδονία, βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής της Πειραιώς,

προκειμένου να μειωθεί η πίεση που δέχεται σε ορισμένες περιφέρειες εκ δεξιών της, και γι αυτό το λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανηφορίσει ξανά προς τη Μακεδονία, για να επισκεφτεί την Πέλλα και την Πιερία.

Άλλωστε έχουν δοθεί συγκεκριμμένες οδηγίες με το σύνθημα «καμία επανάπαυση», από τον Γιάννη Μπρατάκο σε 12 υποψηφίους που εκλέχθηκαν στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του ότι τα αποτελέσματα στις περιφέρειες αυτές και ειδικά στην πρώτη ήταν κατώτερα από αυτά που ήθελε η ΝΔ, με τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, «Ελληνική Λύση» και «Νίκη» κυρίως, να κερδίζουν μεγάλο μερίδιο των ψηφοφόρων.

Τα «βαριά χαρτιά» της ΝΔ επί ποδός

Έτσι λοιπόν η ΝΔ ετοιμάζει τα βαριά χαρτιά της για να απευθυνθεί σε πιο δεξία ακροατήρια. Ο Άδωνις Γεωργιάδη αναμένεται να επισκεφτεί τη Θεσπρωτία, την Πέλλα, την Πρέβεζα την Καστοριά και το Άγιο Όρος. Παράλληλα ο Μάκης Βορίδης θα πάει Φλώρινα, Γρεβενά, Κιλκίς και Πιερία.

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού έχει η από κοινού παρουσία του Νίκου Δένδια και του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Έβρο με τους δύο πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να συμβολίζουν την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.