«Ο κεντρικός μας στόχος είναι ένας: να επανεκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδύναμος πρωθυπουργός με μεγάλη πλειοψηφία. Εν τιμή, δεν έχω κάνει ποτέ περισσότερο αγώνα σε εκλογές απ’ ότι σε αυτές τις εκλογές. Και θα σας πω γιατί: με έχει πιάσει μανία να επανεκλεγεί αυτοδύναμος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αξίζει. Έχει κυβερνήσει σωστά την Ελλάδα. Η Ελλάδα σήμερα δεν είναι η Ελλάδα του 2019. Όποιος δεν το αναγνωρίζει και δεν το βλέπει, είναι άδικος» είπε στην προεκλογική του ομιλία στο Χαλάνδρι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις για τη Νέα Δημοκρατία πάνε πολύ καλά και ότι ο πρώτος που το έχει καταλάβει αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας. «Έχετε δει ποτέ στη ζωή σας νικητή των εκλογών να αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις; Ποτέ. Τις δημοσκοπήσεις τις αμφισβητούν πάντα αυτοί που χάνουν τελικά τις εκλογές. Είναι περίπου νόμος. Ο Τσίπρας αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις γιατί βλέπει ότι είναι πάρα πολύ καλές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελεία».  

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τη μείωση της φτώχειας στην Ελλάδα και στη μείωση του πληθωρισμού. «Μας έλεγαν ότι επί ΝΔ ανέβηκε η φτώχεια, το μόνο τους επιχείρημα. Ανακοινώθηκαν χθες τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δύο μονάδες κάτω η φτώχεια, πιο κάτω από την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Μας έλεγαν για τον πληθωρισμό. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πληθωρισμού. Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, ο δεύτερος χαμηλότερος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Τι άλλο να κάνουμε; Θυμάστε όταν κάναμε το καλάθι τι μας σούρνανε με τον Νίκο Παπαθανάση; Η ΔΙΜΕΑ, το καλάθι, οι έλεγχοι, το market pass, με όλα αυτά μαζί είμαστε τώρα στην τριάδα των χωρών με τον πιο χαμηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, αυτά που κάνουμε, δουλεύουν. Για αυτό και τα αντιγράφουν οι ξένοι. Θα μου πείτε, δηλαδή έφυγε η ακρίβεια; Όχι. Φυσικά και δεν έφυγε η ακρίβεια. Και ακρίβεια υπάρχει και ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και μάχη δίνουμε, αλλά πάμε καλύτερα από τους άλλους και αυτά που κάνουμε δουλεύουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός δέχεται πρωτοφανή πόλεμο από την αριστερά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον ρίξει από την εξουσία. «Ο Μητσοτάκης δέχεται ένα πρωτοφανή πόλεμο από την Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παίξει τα ρέστα του για να τον ρίξει από την εξουσία. Για ποιο λόγο; Διότι αντιλαμβάνονται αυτό που είχε πει η κυρία Αχτσιόγλου, ότι για την Αριστερά η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία. Για την Αριστερά ευκαιρία είναι μόνο το χάος, η μιζέρια, η φτώχεια και η στεναχώρια».

Σε τέσσερα χρόνια η αριστερά δε θα έχει νόημα στην Ελλάδα 

«Πριν από τέσσερα χρόνια το πρώτο που ακούγαμε είναι, "πρέπει να μου βρείτε δουλειά". Μετά από τέσσερα χρόνια το πρώτο που οι επιχειρήσεις λένε, "πρέπει να μας βρείτε εργαζομένους". Αυτή είναι η βασική διαφορά αυτής της τετραετίας. Γιατί; Γιατί δουλέψαμε πολύ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει ότι αν η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται έτσι, σε τέσσερα χρόνια πια η Αριστερά ως πολιτικό μέγεθος δεν θα έχει κανένα νόημα στην Ελλάδα. Θα έχουμε αλλάξει οριστικά την Ελλάδα προς το καλύτερο και αυτό βλάπτει την Αριστερά»  τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος προέτρεψε τους αναποφάσιστους να μπουν στο YouTube για να διαπιστώσουν τη διαφορά που χωρίζει τον κ. Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα:

«Θα σας πω το τρικ που θα χρησιμοποιήσετε για να πείσετε αυτούς τους λίγους τελευταίους, οι οποίοι ακόμα το σκέφτονται αν πρέπει να ψηφίσουν ή όχι Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ανοίγετε το κινητό σας τηλέφωνο και θα πηγαίνετε στην εφαρμογή που λέγεται “YouΤube”. Θα πάτε στην αναζήτηση Τσίπρας - Κλίντον. Μόλις εμφανιστεί το βίντεο θα πατήσετε play και θα αφήσετε το βίντεο να κάνει τη δουλειά του. Θα δείτε ότι ο συνομιλητής του ξεκαρδίζεται στα γέλια. Στο τέλος κουνιέται η εικόνα, γιατί γελάει μέχρι και ο κάμεραμαν. Προσέξτε, δεν γελάμε γιατί ο Τσίπρας δεν ξέρει αγγλικά. Γελάμε γιατί ενώ δεν ξέρει αγγλικά, υποδύεται ότι ξέρει .
Μετά θα πάτε στο “YouΤube” και θα βάλετε στην αναζήτηση Κυριάκος Μητσοτάκης- Κογκρέσο. Θα βγει η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου επί 14 φορές όρθιοι οι Γερουσιαστές και οι Βουλευτές χειροκροτούσαν όρθιοι τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Άρα λοιπόν, μόλις κάνετε αυτές τις δύο κινήσεις, και ο τελευταίος πείθεται. Διότι δεν μπορεί λογικός άνθρωπος να μην καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο».

g44a6599.jpg

Η Ελλάδα έχει μόνο έναν υποψήφιο πρωθυπουργό 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στάθηκε στη συζήτηση που γίνεται για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε περίπτωση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. «Ο κύριος Τσίπρας κατάφερε και έχει κάνει κάτι που σε όλη την ιστορία των εκλογών όλων των κρατών δεν έχει ξανασυμβεί. Σήμερα η Ελλάδα αν δεν το έχετε καταλάβει, έχει έναν υποψήφιο Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν έχει δεύτερο. Νομίζετε ότι έχει και τον Αλέξη Τσίπρα; Όχι. Έχουμε έναν υποψήφιο Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έναν που δεν ξέρουμε ποιος θα είναι, γιατί σύμφωνα με τον κύριο Τσίπρα θα συμφωνήσουν στο πρόσωπο μετά τις εκλογές. Οπότε δεν έχουμε δεύτερο υποψήφιο Πρωθυπουργό, έχουμε έναν. Πάμε πρώτη φορά στις εκλογές με έναν υποψήφιο Πρωθυπουργό. Πάμε να τον βγάλουμε να τελειώνουμε» είπε.

Κάναμε πολύ δουλειά στο υπουργείο 

«Στο Υπουργείο μας αυτά τα 4 χρόνια κάναμε πραγματικά πάρα πολύ δουλειά. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη περηφάνεια που σε λίγες μέρες με το Νίκο Παπαθανάση θα παραδώσουμε το Υπουργείο Ανάπτυξης στους διαδόχους μας. Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα το παραδώσουμε σε εξαιρετικά καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν όταν το παραλάβαμε. Στο ΕΣΠΑ από την 19η θέση είμαστε στην 1η, στις επενδύσεις από τελευταίοι στην Ευρώπη αναλογικά με το ΑΕΠ μας είμαστε πρώτοι, στις άμεσες ξένες επενδύσεις από μηδέν επί ΣΥΡΙΖΑ είμαστε πρώτοι, στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μας ανακήρυξε το «Economist» παγκόσμιους πρωταθλητές. Πήραμε τρία ναυπηγεία κλειστά, παραδίδουμε τρία ναυπηγεία ανοιχτά. Φέραμε επενδύσεις που αν το λέγαμε πριν από τέσσερα χρόνια ότι θα είχαμε καταφέρει να τις φέρουμε στην Ελλάδα, εγώ δε θα μας πίστευα, όχι εσείς. Microsoft, Pfizer, Deloitte, Cisco, Champ, Facebook, Amazon world services, Google, Hewlett Packard, Team Viewer, μέχρι το πρωί μπορούμε να λέμε επενδύσεις. Προχθές ανακοινώσαμε την καινούρια επένδυση της HIG στον Ασπρόπυργο, την άλλη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε άλλη μεγάλη επένδυση, μέχρι τελευταία μέρα θα φέρνουμε επενδύσεις» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας απολογισμό του έργου του.

«Στην ανάπτυξη του ΑΕΠ, που είναι ένα τελείως μετρήσιμο μέγεθος - αυτά δεν τα μετράμε εμείς, τα μετράει η Eurostat-, όταν παραλάβαμε το Υπουργείο η Ελλάδα ήταν 26η στις 27 χώρες, δηλαδή προτελευταία. Ήταν η καλύτερη θέση που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ τα πέντε χρόνια που κυβερνούσε. Το 2021 και το 2022 ήμασταν στις τρεις πρώτες θέσεις. Το 2023 είμαστε πρώτοι προς το παρόν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις εξαγωγές το 2010 είχαμε κάτω από το 10% του ΑΕΠ, το 2021 ξεπεράσαμε για πρώτη φορά τα 40 δισεκατομμύρια, ήτοι τότε περίπου το 20% του ΑΕΠ. Το 2022, ξεπεράσαμε τα 54 δισεκατομμύρια, πάνω από 23% του ΑΕΠ. Χθες ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ τα αποτελέσματα των εξαγωγών των πρώτων τριών μηνών του 2023, είμαστε 17% πάνω από το πρώτο τρίμηνο πέρσι, που το πρώτο τρίμηνο πέρσι ήταν το ρεκόρ μας όλων των εποχών. Τρέχουμε με 17% πάνω από το καλύτερο ρεκόρ μας όλων των εποχών, πάμε δηλαδή για 60 δισεκατομμύρια εξαγωγές, για 50% αύξηση μέσα σε δύο χρόνια και μας λένε αν αλλάζει το παραγωγικό μας μοντέλο;».

«Η οικονομία μας πάει πάρα πολύ καλά το 2023. Ο μόνος τρόπος να χαλάσει είναι αν προκύψει πολιτική αστάθεια. Θέλω να είμαι ειλικρινής, αν προκύψει πολιτική αστάθεια θα φρενάρει, διότι σε χώρες όπως η δική μας, όπου το κράτος είναι μεγάλο και παίζει μεγάλο ρόλο και ο δημόσιος τομέας στην οικονομία, αν σταματήσει να λειτουργεί το κράτος μετά από λίγο σταματάει και η οικονομία. Πρέπει να εξηγήσουμε στους φίλους μας και τους γνωστούς μας ότι δεν είναι ώρα για πειράματα, η Ελλάδα τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, δεν πρέπει να ανακοπεί αυτή η προσπάθεια με τίποτα».

«Πιστεύω ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια δούλεψα πάρα πολύ για να τιμήσω αυτή σας την εμπιστοσύνη και θέλω με τα αποτελέσματα που σας παρουσίασα να σας ζητήσω να επαναλάβετε αυτή σας την επιλογή και να με ψηφίσετε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Προσέξτε, δεν λέω να το κάνατε γιατί με συμπαθείτε ή γιατί τα λέω ωραία στα κανάλια, για τίποτα από όλα αυτά. Διότι μου ανατέθηκε μία δουλειά, μου αναθέσατε εσείς μία δουλειά και αυτή τη δουλειά την κάναμε. Γι’ αυτό θα ήθελα να με ψηφίσετε, γιατί βλέπετε ότι πραγματικά κάναμε μεγάλο έργο στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αυτά τα τέσσερα χρόνια» κατέληξε.