Έκκληση στον πρωθυπουργό απευθύνει με επιστολή του ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω απαγόρευση κυκλοφορίας για ιδιοκτήτες κατοικίδιων και ειδικότερα σκύλων, στις δύο ή τρεις εξόδους ημερησίως.

Στην επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα μέλη του Συλλόγου σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι οι σκύλοι χρειάζονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο βόλτες ημερησίως για τις ανάγκες τους γιατί έτσι έχουν εκπαιδευτεί και κάθε περιορισμός προς αυτό θα σημαίνει βασανισμός” και καλούν τον πρωθυπουργό να λάβει υπόψη του ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες με δύο ή περισσότερους σκύλους διαφορετικών ηλικιών τους οποίους, όπως είναι φυσικό, βγάζουν σε διαφορετικούς χρόνους.

Ταυτόχρονα, ζητούν να υιοθετηθεί διαφορετικός κωδικός για έξοδο με τους σκύλους προβλέποντας μάλιστα πως επιπλέον περιοριστικά μέτρα δεν θα έχουν εφαρμογή στην πράξη για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

“Κανένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης δεν θα υπακούσει ακόμα και με κίνδυνο να υποστεί ένα βαρύ πρόστιμο” αναφέρουν με έμφαση στην επιστολή.

Τέλος, ενημερώνουν τον κ. Μητσοτάκη πως, όπως έχει περιέλθει σε γνώση τους, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα αιτήματα για απόκτηση ή υιοθεσία κουταβιών από οικογένειες με μικρά παιδιά ή νεαρά άτομα, και εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, όταν αρθούν οι περιορισμοί και υπάρχει κίνδυνος να μείνουν εκατοντάδες αδέσποτα από εκείνους που θα θελήσουν να επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος δηλώνει αρωγός σε όποια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ώστε το φαινόμενο αυτό να περιοριστεί.