Μια νέα κυκλοφορία για τους μαθητές και πώς να γίνουν καλύτεροι στις επιδόσεις τους, πετυχαίνοντας ηρεμία και συγκέντρωση μέσω της γιόγκα από τις εκδόσεις Εστία. Και φυσικά, μια είδηση από την επανέκδοση στα γαλλικά από εκδόσεις τσέπης αυτή τη φορά, για το εμβληματικό έργο του Στρατή Τσίρκα, Η Λέσχη.

Νέα κυκλοφορία
ΜΙΣΕΛΙΝ ΦΛΑΚ – ΖΑΚ ΝΤΕ ΚΟΥΛΟΝ
“Παιδιά που πετυχαίνουν
Η γιόγκα στην εκπαίδευση”
Μετάφραση: Εύα Καραϊτίδη

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Πώς μπορείς να πετύχεις στο σχολείο χωρίς να πιεστείς;
Το βιβλίο αυτό περιέχει τριάντα εικονογραφημένες ασκήσεις γιόγκα (τον μικρό χαιρετισμό στον ήλιο, τη συνειδητή αναπνοή, τη χαλάρωση, το μάνταλα κ.ά.) που μπορούν άνετα να γίνουν σε μια τάξη. Πρακτική που –πίσω από τη φαινομενική της απλότητα– προσπορίζει στα παιδιά και στους εφήβους άφθονα ευεργετήματα: αυτοπεποίθηση, συναισθηματική σταθερότητα, ικανότητα συγκέντρωσης και καλύτερης αφομοίωσης της γνώσης, δημιουργικότητα.
Ένα βιβλίο που απευθύνεται πρωτίστως σε όλους όσους διαμορφώνουν τις μελλοντικές γενιές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Η Μισελίν Φλακ, διδάκτωρ Νοτιοαμερικανικής Λογοτεχνίας (Σορβόννη) και καθηγήτρια αγγλικών, εισήγαγε τη γιόγκα στις τάξεις της από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας. Το 1978 ίδρυσε την RYE (Recherche sur le Yoga dans l’ Éducation/ Έρευνα για τη γιόγκα στην εκπαίδευση), η οποία εγκρίθηκε το 2013 από το Υπουργείο Παιδείας. Η γιόγκα εισήχθη έτσι στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Συγγραφέας του βιβλίου “Χένρυ Ντέιβιντ Θόρω, Η ανώτερη γνώση στην υπηρεσία της δράσης” (εκδόσεις Seghers), η Μισελίν Φλακ έχει επίσης μεταφράσει δώδεκα θεμελιώδη έργα της Σχολής Γιόγκα του Μπιχάρ (Bihar School of Yoga).
Δάσκαλος, καθηγητής και πρόεδρος του εκπαιδευτικού συμβουλίου της Ελβετίας, ο Ζακ ντε Κουλόν μόρφωσε επίσης χιλιάδες εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της RYE, η οποία ερευνά τις εφαρμογές της γιόγκα στην εκπαίδευση.
Έχει συγγράψει περί τα είκοσι βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και αφορούν στην εκπαίδευση, τη φιλοσοφία και τον διαλογισμό, μεταξύ των οποίων “Το εγχειρίδιο του διαλογισμού για το γυμνάσιο” (εκδόσεις Payot).

Stratis Tsirkas, Cités à la dérive – I. Le Cercle
Η ΛΕΣΧΗ του Στρατή Τσίρκα (Εκδόσεις Κέδρος), πρώτος τόμος της τριλογίας ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ξανά διαθέσιμη στα γαλλικά, στις εκδόσεις τσέπης Points. Η τριλογία, σε μετάφραση των Catherine Lerouvre και Χρύσας Προκοπάκη, είχε πρωτοκυκλοφορήσει στη Γαλλία το 1971, και είχε τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερου Ξένου Βιβλίου (Prix du Meilleur Livre étranger). Ο δεύτερος τόμος θα είναι διαθέσιμος τον Ιούνιο του 2022.
https://www.editionspoints.com/ouvrage/cites-a-la-derive-i-stratis-tsirkas/9782757889985?fbclid=IwAR32itga1rEnG3SrolkBbEIECnL19cycpniKrQVqV7YxiSk8rDUTzO0TLB4